Misc

Hoe kunt u gegevens uit een ziekenhuis halen

Hoe kunt u gegevens uit een ziekenhuis halen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u uw medische gegevens uit een ziekenhuis moet halen, is het proces niet zo ontmoedigend als u misschien dacht. Mogelijk hebt u uw medische gegevens nodig om een ​​overheidsprogramma aan te vragen, een juridisch geschil te beslechten of uzelf te informeren over uw aandoeningen en behandelingen. Wat uw redenen ook zijn, u hebt het wettelijke recht om een ​​volledige kopie van uw administratie te verkrijgen, zolang u zich houdt aan de huidige privacywetgeving en ziekenhuisreglementen.

Neem contact op met de afdeling Health Information Systems van het ziekenhuis. De HIS-afdeling heette voorheen Medical Records in de meeste ziekenhuizen. Dit is het kantoor dat uw verzoek zal behandelen, dus probeer het directe telefoonnummer naar deze afdeling te krijgen wanneer u de ziekenhuisexploitant belt.

Vraag een formulier 'Vrijgeven van informatie' of ROI aan. Het ziekenhuis moet dit document naar u kunnen mailen of faxen. Dit formulier is echter van cruciaal belang, omdat het ziekenhuis geen informatie vrijgeeft zonder dit document.

Vul het ROI-formulier in. Het kan een gebied bevatten waarin u kunt aangeven welke records u wilt vrijgeven en waar u ze wilt laten verzenden, of het kan beperkter zijn. Lees het formulier volledig en begrijp wat het zegt.

Schrijf een brief om terug te keren met het formulier dat het tijdschema aangeeft dat u in het ziekenhuis bent behandeld, welke gegevens u naar u wilt verzenden en waar u ze naartoe wilt laten sturen. U kunt al uw gegevens opvragen, of u kunt om specifieke secties vragen, zoals samenvattingen van toelating en ontslag, laboratoriumresultaten of aantekeningen over radiologie of pathologie.

Vermeld uw volledige naam en sofinummer op alle formulieren die u naar het ziekenhuis stuurt. Dit omvat elke cheque of postwissel die u moet verzenden om de kosten van de administratie te dekken. Ziekenhuizen coderen patiëntendossiers met behulp van hun eigen systeem, maar de dossiers worden ook getagd door sofi-nummers.

Mail of lever alle formulieren en kosten samen in.

Wacht twee tot vier weken totdat uw gegevens zijn aangekomen. Als ze niet binnen zes weken zijn aangekomen, moet u contact opnemen met een telefoontje naar de HIS-afdeling om de status van uw archiefaanvraag te controleren.


Bekijk de video: Bed opmaken ziekenhuis protocol (Mei 2022).