Misc

Wat kost een vasectomie?


Een vasectomie is een permanente vorm van anticonceptie voor mannen. Het is een chirurgische procedure, waarbij twee sneden in het scrotum worden gemaakt. Door de incisies worden de vas deferen kuipjes gesneden en elk uiteinde is afgesloten om te voorkomen dat sperma het sperma binnendringt. Volgens Vasectomy.com is dit een zeer effectieve methode voor anticonceptie, met een effectiviteit van 99 procent. Vergeleken met de 88 procent effectiviteit van condooms op dezelfde website, is een vasectomie uiterst betrouwbaar.

Feiten

Afhankelijk van waar u woont en de trends in uw specifieke gebied, zult u waarschijnlijk ongeveer $ 700 uitgeven voor een vasectomie. Dat aantal kan veel lager of veel hoger zijn, maar in de Verenigde Staten is het onwaarschijnlijk dat u meer dan $ 1.000 betaalt. Dit omvat de chirurgische ingreep en follow-up spermatellingbezoeken.

Soorten

Er zijn twee verschillende manieren om een ​​vasectomie uit te voeren. Geen van beide methoden maakt de procedure ingewikkeld, maar één manier is absoluut handiger voor de patiënt en de arts. Het eerste type vasectomie vereist twee incisies in het scrotum. Dit betekent ook dat er steken zijn om ze te sluiten. De tweede methode maakt geen gebruik van een scalpel, alleen een prikapparaat en een stretcher. Deze methode vereist geen hechtingen en heeft veel minder bloedverlies dan de eerste methode.

Overwegingen

Staats- en federale voorschriften veranderen van tijd tot tijd, dus vraag uw arts of er specifieke wachttijden zijn voor een vasectomie in uw staat. Ook vereisen sommige staten dat artsen wachten tot de man een bepaalde leeftijd heeft voordat de procedure wordt uitgevoerd.

Voordelen

De kostenvoordelen van een vasectomie zijn aanzienlijk. Zodra het proces is voltooid, is er geen andere vorm van anticonceptie nodig. Dit elimineert de behoefte aan anticonceptiepillen, de pleister, een spiraaltje of het schot. Ook, als het erop aankomt dat de man of de vrouw wordt gesteriliseerd, is de goedkoopste manier om te gaan een vasectomie. Een tubale ligatie voor een vrouw is een veel serieuzere operatie die minstens zes keer zoveel geld kan kosten.

Misvattingen

Mannen zijn niet onmiddellijk steriel na een vasectomie. Voor sommige mannen kan het twee maanden duren om alle actieve sperma kwijt te raken. Om deze reden testen artsen het sperma verschillende keren na de operatie tot het aantal zaadcellen 0. Dit kan 20 ejaculaties duren.


Bekijk de video: Sterilisatie van de man vasectomie (November 2021).