Misc

Verschil tussen zuren en zouten

Verschil tussen zuren en zouten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het pH-niveau van een oplossing wordt bepaald door de hoeveelheid aanwezige positieve waterstofionen en negatieve hydroxide-ionen. Zuren hebben een lage pH, basen een hogere pH. Gewoonlijk worden, wanneer een zuur en een base worden gecombineerd, water en een zout gevormd.

PH niveau

Het pH-niveau staat ook bekend als het potentieel van het waterstofniveau. Het is de maat voor de zuurgraad of alkaliteit van een oplossing. Hoe hoger het aantal positieve waterstofionen, hoe lager de pH.

Zuren

Zuren, met hun grote hoeveelheid waterstofionen, hebben een zure of zure smaak. Azijn en grapefruitsap zijn twee onschadelijke zuren. Zoutzuur is veel gevaarlijker en kan ernstige brandwonden veroorzaken.

Bases

Basen of alkalische oplossingen hebben een groter aantal negatieve hydroxide-ionen. Ze hebben een glad gevoel, zoals zeep, en worden ook gekenmerkt door een bittere smaak. De toevoeging van een base zal de zuurgraad van een oplossing verlagen.

Zouten

Zouten en water worden gevormd wanneer een zuur en base worden gecombineerd en geneutraliseerd. De negatieve ionen van de base en het zuur vormen water en de positieve ionen vormen een zoutverbinding.

Homeostase

Het lichaam heeft een pH tussen 7.35 en 7.45. Deze bijna neutrale pH is gewenst om cellen goed te laten functioneren. Het lichaam regelt constant zijn eigen pH-niveau, waardoor het binnen het normale bereik blijft, in een proces dat homeostase wordt genoemd.


Bekijk de video: Examen scheikunde - Zuren en zure oplossingen Zuren en basen (Mei 2022).