Misc

Hoe de wespensteekpijn te stoppen


Wespsteken zijn onaangenaam genoeg dat de meeste mensen proberen deze insecten te vermijden indien mogelijk. Als een wesp je steekt, neem dan onmiddellijk maatregelen om de acute pijn te minimaliseren die ongetwijfeld zal beginnen. Er zijn effectieve manieren om wespensteekpijn te stoppen. Zwelling veroorzaakt meestal wat resterende pijn, dus neem maatregelen om de zwelling die gepaard gaat met een wespensteek te verminderen.

Bekijk het steekgebied onmiddellijk om te zien of de angel nog in de huid zit. Als u een angel ziet, gebruik dan de zijkant van een metalen lepel of creditcard om het steekgebied lichtjes te schrapen om de angel uit de huid te krijgen. Trek de angel nooit recht naar buiten. Als u dit doet, kan de hoeveelheid gif dat in de huid wordt afgegeven, toenemen.

Wikkel verschillende ijsblokjes in het washandje en breng ijs aan op het steekgebied. Laat het ijs tien minuten op de angel en verwijder het vervolgens tien minuten. Herhaal het ijsvormingproces nog een paar keer om de zwelling tot een minimum te beperken.

Maak een mengsel van tuingrond en water om modder te maken. Breng de modder rechtstreeks op het steekgebied aan om de steek te kalmeren en de pijn te verminderen. Laat de modder op de steek totdat deze droogt en breng indien nodig verse, natte modder aan.

Verdun twee delen azijn met twee delen koud water. Week de steek in de verdunde azijn om de pijn van de wespensteek te stoppen.

Spuit een kleine hoeveelheid tandpasta op het steekgebied en verdeel het royaal rond. De tandpasta zal de pijn verlichten en zwelling verminderen.

Tip

  • Controleer het slachtoffer van de angel op tekenen van een allergische reactie. Zoek onmiddellijk medische hulp als zich ernstige zwelling of ademhalingsproblemen voordoen.

    Plaats ijs nooit rechtstreeks op de huid. De huid kan worden beschadigd door langdurig direct contact met ijs.


Bekijk de video: Wat moet je doen bij een bijen- of wespensteek? - RTL LATE NIGHT (December 2021).