Misc

Herpes Cyste Symptomen

Herpes Cyste Symptomen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De CDC zegt dat 1 op de 5 Amerikaanse volwassenen en tieners lijden aan genitale herpes. Leer de symptomen te herkennen, overleg dan met uw arts voor behandelingsopties en leer hoe u de verspreiding van de infectie kunt voorkomen.

Transmissie

Genitale herpes, of HSV-2, wordt meestal overgedragen tussen seksuele partners, van wie er één het virus heeft. Het kan ook eenvoudig worden verspreid door een geïnfecteerde partner aan te raken.

Tijdlijn

De eerste tekenen verschijnen binnen 2 tot 10 dagen na contact en overdracht van het virus. Symptomen kunnen 2 tot 3 weken duren. Ze kunnen maandelijks terugkeren en geleidelijk toenemen in de tijd tussen uitbraken. Er is geen medicijn.

Eerste uitbraak

Tijdens de allereerste aflevering van een uitbraak van herpes, kan de patiënt griepachtige symptomen zoals koorts, hoofdpijn en spierpijn voelen. Andere symptomen zijn onder meer druk in de buik, gezwollen lymfeklieren in de genitale regio en pijn of moeite met plassen. Afvoer uit de vagina of penis is ook gebruikelijk tijdens het afschudproces.

Drempels

Wanneer een uitbraak van herpes begint, zijn de eerste zichtbare tekenen kleine rode bultjes. Deze kunnen worden gevonden in genitale en anale gebieden, in urinewegen, of in de vagina of op de baarmoederhals. Vaak zijn ze te vinden in clusters of groepen.

Blaren

De bultjes worden groter en worden blaren of blaasjes. Deze blaren zijn gevuld met vloeistof en kunnen pijnlijk zijn.

Open zweren

Wanneer de blaren openbreken, worden ze open zweren of zweren, die blijven sijpelen of bloeden. Uiteindelijk zullen ze schurft en genezen, vaak zonder een litteken achter te laten.

Vergelijkbare aandoeningen

Herpescysten worden vaak verward met veel andere aandoeningen. Deze omvatten aambeien, acne, insectenbeten, warmte-uitslag, ingegroeide haren of irritatie door scheren, jock jeuk, enz. Soms kan er een jeukende barst in de huid of slijmvliezen zijn zonder pijnlijke plekken, dat is nog steeds herpes. Elk van deze symptomen moet onmiddellijk worden gecontroleerd en getest door een medische professional.


Bekijk de video: Хронический бронхит, герпес и ИММУНИТЕТ (Mei 2022).