Misc

Wat is Caladryl-lotion?


Caladryl-lotion is een actueel anti-jeukmedicijn. Het werkt om de huid te beschermen en is ook een pijnstiller (pijnstiller). Caladryl werkt om pijn en pijn te verzachten die worden veroorzaakt door insectenbeten, huidirritatie, kleine wonden en huiduitslag. Het werkt ook tegen droog lekken dat het gevolg is van gif, sumak en klimop. De actieve ingrediënten die worden gebruikt in Caladryl-lotion zijn calamine en pramoxine HCI.

Gebruik

Voordat u Caladryl-lotion gebruikt, schudt u deze grondig. Voor volwassenen en kinderen (minstens 2 jaar oud) kan de lotion maximaal drie tot vier keer per dag op de pijnlijke of geïrriteerde plek worden aangebracht. Raadpleeg uw arts voor kinderen jonger dan 2 jaar.

Components

De twee actieve componenten van Caladryl-lotion zijn calamine en pramoxine HCl. De anti-jeuklotion is 8 procent calamine en 1 procent pramoxine HCl. De calamine werkt om de huid te beschermen en te kalmeren, terwijl de pramoxine HCl werkt als een plaatselijke behandeling om de pijn of irritatie van het getroffen gebied te verlichten. De andere ingrediënten in Caladryl-lotion zijn kamfer, xanthaangom, hypromellose, geur, methylparaben, SD-alcohol 38-B, diazolidinylureum, polysorbaat 80, propyleenglycol en gezuiverd water.

Tijdsspanne

Caladryl-lotion wordt algemeen beschouwd als een tijdelijke oplossing voor huidirritatie en -pijn. Individuen moeten stoppen met het toepassen van Caladryl en een arts raadplegen na een week als het probleem niet verbetert of ernstiger wordt. Ook als huidirritatie en pijnsymptomen stoppen maar opnieuw opstarten, moet een arts op de hoogte worden gebracht.

Caladryl Heldere anti-jeuklotion

Er is een andere versie van Caladryl-lotion die bekend staat als Caladryl Clear Anti-Itch Lotion. Het belangrijkste verschil tussen deze lotion en de hoofdversie is dat de heldere versie in plaats van calamine, in plaats daarvan zinkacetaat bevat als een actief ingrediënt (slechts 0,1 procent). Met de heldere Caladryl-lotion werkt het zinkacetaat als de huidbeschermer.

Bijwerkingen

Zoals bij elk type medicijn, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen die af en toe worden geassocieerd met het gebruik van Caladryl-lotion. Deze omvatten jeuk en droogheid van de huid. Als een persoon de ernstige bijwerking van een allergisch symptoom ervaart (zoals moeite hebben met ademhalen, uitbreken in netelroos, huiduitslag, beklemming op de borst of zwelling van gezicht, lip en mond), moeten ze onmiddellijk stoppen met het gebruik van de lotion en een dokter raadplegen.


Bekijk de video: Caladryl Skin Soothing Lotion Review. Skin allergy infection itching & Sunburn medicine (December 2021).