Misc

Granaatappelsap versus granaatappelextract


De granaatappel is een vrucht met gezonde voordelen en oude wortels. Zijn antioxiderende kracht overtreft die van rode wijn, bosbessen en groene thee. Granaatappels bevatten niet alleen een hogere concentratie antioxidanten, maar die van hen zijn ook van een hogere kwaliteit. De antioxidanten in granaatappels neutraliseren 77 procent van de vrije radicalen waarmee ze in contact komen, in vergelijking met rode wijn (46 procent), bosbessen (33 procent) en groene thee (10 procent). Je hoeft de vrucht niet te eten om de vruchten van de granaatappel te plukken; je kunt ook het sap drinken of supplementen met granaatappel-extract nemen.

Identificatie

Een granaatappel is een appelgroot fruit met een rode, leerachtige buitenkant. Binnenin zit een sponsachtig materiaal dat verschillende rode zaden bevat ter grootte van een erwt. Deze zaden zijn het enige eetbare deel van de vrucht.

Granaatappels worden al sinds de oudheid in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en delen van Europa verbouwd. De granaatappel is een van de voedingsmiddelen die in de Bijbel worden genoemd en werd ook geprezen in oude Egyptische geschriften en kunst.

Antioxidanten

Granaatappels bevatten veel antioxidanten, moleculen die schadelijke moleculen neutraliseren, vrije radicalen genaamd. Er wordt aangenomen dat vrije radicalen de belangrijkste oorzaak van ziekte en veroudering zijn, omdat ze DNA kunnen beschadigen en gezonde cellen kunnen doden. Ze worden aangetroffen in luchtvervuiling, tabaksrook en UV-stralen van de zon, maar het eten van voedingsmiddelen met een hoog antioxidantgehalte, zoals granaatappels, kan de effecten ervan helpen bestrijden.

Sap versus extract

Wanneer u overweegt om granaatappelsap of granaatappelextract aan uw regime toe te voegen, is het sap de minder dure optie, omdat het minder verwerkingstijd en -inspanning vereist. Vruchtensap kan echter veel calorieën en suiker aan uw dieet toevoegen, dus veel mensen kiezen in plaats daarvan het extract.

Het extract komt in capsule- en vloeibare vorm. Hoewel plantenextracten vaak duurder zijn dan sappen, zijn ze handig. Bovendien zijn extracten meer geconcentreerd, zodat u niet zoveel hoeft te consumeren.

Wat is beter?

Mensen met een actieve levensstijl hoeven zich waarschijnlijk geen zorgen te maken dat granaatappelsap een negatieve invloed heeft op hun dieet. Het heeft een aangename, fruitige smaak en het vormt geen bedreiging voor de gezondheid wanneer het met mate wordt geconsumeerd. Als u echter probeert uw calorie-inname te beperken of diabetes of andere bloedglucoseproblemen heeft, is het extract een betere keuze.

Overwegingen

Hoewel granaatappels een gezond voedingsmiddel zijn, zijn hun sappen en extracten niet bedoeld om een ​​gezond dieet en lichaamsbeweging te vervangen. Deze producten zijn bedoeld als aanvulling op een gezonde levensstijl. Ook als je te veel calorieën en overmatig fructose drinkt, doe je op de lange termijn meer kwaad dan goed.


Bekijk de video: Het sap van granaatappel biedt jou 7 fantastische voordelen (December 2021).