Misc

Hoe reflux te stoppen tijdens het slapen


Gastro-oesofageale refluxziekte, beter bekend als 'zure reflux', is een aandoening die wordt gekenmerkt door de vloeibare inhoud van de maag die terugvloeit in de slokdarm. Als het zuur in de slokdarm terechtkomt, veroorzaakt het vaak een brandend gevoel en kan het de binnenkant van de slokdarm beschadigen. Zure reflux wordt erger wanneer het lichaam achterover leunt, dus het veroorzaakt vaak een probleem tijdens het slapen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zure reflux te stoppen tijdens het slapen.

Wacht minstens twee tot drie uur na het eten om naar bed te gaan. Zure reflux is het meest actief direct na het eten, terwijl de maag het voedsel verteert. Vermijd voedingsmiddelen die uw zure reflux veroorzaken. Hoewel triggers per persoon verschillen, is van bepaalde stoffen bekend dat ze bij de meeste mensen reflux veroorzaken: chocolade, mint, alcohol en cafeïne. Van kruidige, vettige en zure voedingsmiddelen is ook bekend dat ze zure reflux bevorderen. Hoewel u ernaar moet streven deze voedingsmiddelen volledig uit uw dieet te verwijderen, moet u ze absoluut niet direct voor het slapen gaan eten.

Til het hoofdeinde van uw bed op door bedstandaards onder de palen te plaatsen. Dit heft ook je hoofd en schouders op terwijl je slaapt, waardoor het zuur in je maag blijft in plaats van dat het je slokdarm op kan reizen. Het is belangrijk om het hoofdeinde van het bed omhoog te brengen, in plaats van alleen uw hoofd met kussens te ondersteunen. Vaak, wanneer het hoofd met kussens wordt gestut, wordt het lichaam eenvoudig in de nek gebogen en de romp is nog steeds plat, waardoor het zuur vrij uit de maag kan bewegen. Als je je bed niet kunt verhogen, gebruik dan kussens of zachte wiggen om je hoofd en schouders op te zetten; je romp moet een kleine hoek hebben.

Draag losse kleding. Strakke kleding kan de maag samendrukken en het zuur naar de keel duwen. Draag losse T-shirts en broeken zonder strakke tailleband. Vrouwen moeten het dragen van een beha vermijden, die meestal strak om de borst zit en tijdens het slapen naar de buik kan verschuiven.

Neem een ‚Äč‚Äčantacidum voordat u naar bed gaat. Antacida werken om het zuur in de maag te neutraliseren en laten geen reflux in de slokdarm achter. Het nadeel is dat maagzuurremmers meestal minder dan een uur in de maag blijven, dus de verlichting die ze bieden is vrij kort - maar ze zijn een goede optie als je problemen hebt om in slaap te vallen vanwege reflux en verlichting nodig hebt om dit te doen .


Bekijk de video: NOOIT meer last van brandend maagzuur met deze tip! Handig (December 2021).