Misc

Baarmoederhalskanker en liespijn

Baarmoederhalskanker en liespijn


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volgens de experts van de Mayo Clinic is baarmoederhalskanker een vrij veel voorkomende kanker die vrouwen kan beïnvloeden naarmate ze ouder worden. Meestal is baarmoederhalskanker vroegtijdig detecteerbaar door het gebruik van gewone uitstrijkjes. Wanneer de gynaecologische gezondheid wordt verwaarloosd of afwijkingen zonder reden worden genegeerd, kan baarmoederhalskanker zich ontwikkelen tot een problematische bedreiging. Liespijn kan een symptoom zijn van gevorderde baarmoederhalskanker.

Baarmoederhalsinformatie

Onder vrouwen wereldwijd is baarmoederhalskanker het op twee na meest voorkomende type. Baarmoederhalskanker beïnvloedt de cellen aan de buitenkant van de baarmoederhals. Net als prostaatkanker bij mannen ontwikkelt baarmoederhalskanker zich vrij traag en kan het door vroege onderzoeken vroeg in zijn voorstadium worden gedetecteerd.

Symptomen

De meeste gevallen van baarmoederhalskanker in een vroeg stadium vertonen geen merkbare symptomen. Wanneer symptomen optreden, zijn er abnormaal zware menstruaties, vaginale afscheiding en abnormale vaginale bloedingen. Omdat dit symptomen zijn die gemakkelijk een aantal aandoeningen kunnen aangeven, is het belangrijk om gevoelig te zijn voor veranderingen in het functioneren van uw voortplantingsorganen als u niet regelmatig uw gynaecoloog bezoekt.

Liespijn

Liespijn kan een symptoom zijn van gevorderde baarmoederhalskanker, die mogelijk uitzaaiingen signaleert. Metastase is de term die wordt gebruikt voor kankers die zich buiten hun oorsprong verspreiden om het omliggende weefsel te infecteren. Liespijn kan optreden wanneer de kanker zich verspreidt in de botten of andere delen van de lies, wat frequente pijn veroorzaakt die varieert van mild tot ernstig.

Behandeling

Wanneer liespijn de verspreiding van kanker naar omliggende regio's aangeeft, worden behandelingsopties vaak ernstiger. Volgens de Mayo Clinic kan radiotherapie worden gebruikt. Stralingstherapie omvat het gebruik van gerichte hoge stralingsniveaus gericht op het aangetaste weefsel om de geïnfecteerde gebieden te elimineren. Een andere behandelingsoptie voor geavanceerde vormen van baarmoederhalskanker is chemotherapie, dat is de injectie van lage niveaus van giftige chemicaliën die zijn ontworpen om cellen te doden, zowel vriendelijk als kanker.

Overwegingen

Liespijn kan om verschillende redenen voorkomen. Als u liespijn ervaart en uw gynaecoloog regelmatig bezoekt, is de kans veel groter dat u geen baarmoederhalskanker heeft. Als u liespijn ervaart en niet regelmatig een gynaecoloog hebt gezien of enkele van de andere symptomen van baarmoederhalskanker ervaart, maak dan een afspraak bij de arts om uzelf zo snel mogelijk te laten onderzoeken.


Bekijk de video: Schimmelinfectie, (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Mauktilar

    Is het absoluut met je eens. In dit iets is ik dat dit het uitstekende idee lijkt. Ik ben het met je eens.

  2. Lawrence

    Het is jammer dat ik het nu niet kan uitdrukken - ik schiet op met werk. Ik zal terugkeren - ik zal noodzakelijkerwijs de mening over deze vraag uiten.

  3. Akram

    Ik ben al heel lang op zoek naar een blog over een soortgelijk onderwerp en heb het eindelijk gevonden. Het is verrassend dat ik niet eerder van het bestaan ​​ervan afwist, want ik was lange tijd met dit soort dingen bezig. Natuurlijk was ik blij met de beschikbaarheid van nuttige informatie voor mij persoonlijk, en ik ben het absoluut eens met alle andere mensen die hun opmerkingen op deze blog hebben achtergelaten. Handige navigatie, denk ik, beviel ook velen. Ik zou zelf zo'n blog willen aanwakkeren, maar geen tijd, dus het is makkelijker om deze blog te gebruiken. De blogbeheerder is geweldig. Ga zo door! Alles is super, ik heb veel respect voor mensen die blogs over dergelijke onderwerpen maken!Schrijf een bericht