Misc

Hoe lang duurt het voordat Premarin werkt?


Tijdsspanne

Het hormoonmedicijn Premarin heeft ongeveer één tot drie weken nodig om de opvliegers te verlichten. Met meer tijd zullen opvliegers en nachtelijk zweten in ernst afnemen en minder frequent voorkomen. Vaginale symptomen zoals droogheid, jeuk en verbranding kunnen langer duren, ongeveer drie weken, om te reageren op Premarin of andere hormoonmedicatie.

Hoe het werkt

Premarin is een oestrogeen medicijn dat wordt gebruikt om de symptomen van de menopauze te bestrijden. Wanneer vrouwen door de menopauze gaan, stoppen hun eierstokken met de productie van oestrogeen. Vrouwen verliezen hun vruchtbaarheid en hun lichaam heeft andere chemische reacties, waaronder opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en verlies van vaginale smering, wat leidt tot pijnlijke geslachtsgemeenschap. Verlies van oestrogeen kan ook leiden tot botverlies, wat soms osteoporose veroorzaakt. De menopauze kan ook chirurgisch worden veroorzaakt wanneer de eierstokken van een vrouw worden verwijderd. Premarin en andere hormoonmedicatie vervangen een deel van het verloren oestrogeen en beginnen de symptomen in slechts een week te verlichten. Botverlies wordt vertraagd door het extra oestrogeen, waardoor osteoporose wordt voorkomen.

Waarschuwing

Oestrogeen kan de kans op het ontwikkelen van baarmoeder- en borstkanker, hartaanvallen, beroertes, bloedstolsels en dementie vergroten. De laagst mogelijke dosering moet worden gebruikt en vrouwen moeten hun arts raadplegen over de vraag of aanvullend oestrogeen geschikt is voor hen.

Soorten

Er zijn drie verschillende soorten Premarin. Premarin-tabletten zijn orale oestrogeenpillen voor vrouwen die een hysterectomie hebben gehad. Vrouwen die nog steeds hun baarmoeder hebben, moeten een balans van oestrogeen en progestine krijgen, die wordt geleverd in Prempro-tabletten. Voor vrouwen die alleen problemen hebben met vaginale droogheid en pijnlijke geslachtsgemeenschap, kan Premarin Cream rechtstreeks op vaginaal weefsel worden aangebracht. Het duurt langer voordat Premarin vaginaal weefsel beïnvloedt, meestal ongeveer drie weken.


Bekijk de video: Hoe lang duurt het voordat Nederland een nieuwe regering heeft? (Januari- 2022).