Misc

Soorten chloorhexidine zeep

Soorten chloorhexidine zeep


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gevaarlijke infecties en infectieziekten nemen toe, dus het is belangrijk om te weten wat het beste werkt om u en uw dierbaren gezond en veilig te houden. Er zijn talloze antibacteriële zepen en alcoholvrije reinigingsmiddelen op waterbasis op de markt, maar er zijn ook vragen over hun effectiviteit. Chloorhexidine-zeep wordt al tientallen jaren gebruikt, maar de meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord.

Wat is Chlorahexidine-zeep?

Chloorhexadinezeep is gewoon een reinigingsmiddel dat de antibacteriële chemische stof chloorhexidine bevat. Het werkt door de celmembranen van bacteriën te verstoren. Chloorhexidine-zeep kan virussen beïnvloeden, maar slechts zwak. Het heeft geen effect op sporen en schimmels, hoewel het lang aanhoudt en het een lage toxiciteit heeft.

Soorten gebruikt in ziekenhuizen

Veel ziekenhuizen stoppen chloorhexidinezeep in de dispensers die artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners gebruiken om hun handen te wassen. Het Royal Children's Hospital in Melbourne gebruikt ten minste twee soorten zeep: een groen getinte oplossing van 2 procent chloorhexidinegluconaatzeep voor routinematig handenwassen en een roze getinte oplossing van 4 procent voor gebruik in de operatiekamer en bij patiënten die op het punt om een ​​operatie te ondergaan.

Chirurgen moeten een waterloze, op alcohol gebaseerde 1 procent chloorhexidine-oplossing gebruiken om hun handen en armen te bedekken alvorens hun chirurgische handschoenen aan te trekken.

Ziekenhuizen gebruiken ook voorverpakte met chloorhexedine doordrenkte sponzen om wonden te reinigen, evenals katheter, intraveneuze naald en injectieplaatsen.

Soorten verkocht aan consumenten

Veel populaire merken antibacteriële zepen bevatten chloorhexidine, meestal in een oplossing van 1 tot 2 procent. Hibiclens, de meest populaire chloorhexidine-reiniger, is verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen.

Het Comité voor het verminderen van infectieuze sterfgevallen beveelt aan dat mensen die binnenkort een operatie ondergaan hun huid vanaf de nek met een chloorhexidine-zeep schrobben gedurende drie dagen voorafgaand aan de operatie. De commissie veronderstelt dat dit het risico op infectie vermindert.

Typen voor vrouwelijk gebruik

Veel sprays en doekjes voor vrouwelijke hygiëne bevatten chloorhexidine; ziekenhuizen gebruiken het om het vaginale gebied na de geboorte schoon te maken en voor de incisies tijdens een Ceasarian-sectie te zorgen. Het is bekend dat het wassen van moeder en baby met chloorhexidine direct voor en na de geboorte drastisch de kindersterftecijfers in derde wereldlanden vermindert.

Soorten voor gebruik door dieren

Chloorhexidine wordt routinematig in de veterinaire praktijk gebruikt als wondreiniger. Volgens vele onderzoeken, waaronder een gepubliceerd in "Veterinary Surgery" in 2009, genezen wonden bij honden die met chloorhexidine worden behandeld veel sneller en met minder infectie dan wonden die worden behandeld met heldere zoutoplossing.

Katten zijn doof geworden toen de chloorhexidine waarmee ze werden gewassen lekte door een geperforeerd trommelvlies. Met andere woorden, gebruik het niet op uw dieren zonder uw dierenarts te raadplegen.

Typen voor oraal gebruik

Hoewel mondwater zoals Oral-B technisch gezien misschien geen 'zeep' wordt genoemd, is het interessant om op te merken dat chloorhexidine ook door tandartsen wordt gebruikt om de plaatsen van tandheelkundige implantaten te reinigen om gingivitis en cariës te voorkomen en als algemeen antibioticum mondwater.