Misc

Wat zijn goede voedingsmiddelen om te eten om cholesterol te verlagen?


Hoog cholesterol vormt een aanzienlijk gevaar voor slagaders en uiteindelijk voor het hart. Het verlagen en beheren van cholesterolspiegels houdt een verandering van levensstijl in die regelmatige lichaamsbeweging en een hart-gezond dieet omvat. Het is niet moeilijk om manieren te bedenken om fysiek actiever te worden. Het is voor sommigen echter een raadsel om te weten welke voedingsmiddelen ze moeten eten om het cholesterol te verlagen en een gezond niveau te behouden. Ontdek welke voedingsmiddelen het beste zijn voor het verlagen van cholesterol en waarom.

Wat de American Heart Association te zeggen heeft

De American Heart Association (AHA) staat voor een dieet met weinig verzadigde en transvetten als het beste voor de algehele gezondheid van het hart. Beperking van de consumptie van vlees, het eten van vetarme zuivelproducten en consumptie van dranken met weinig of geen suiker zijn belangrijke punten in de aanbeveling. Hier een paar van de specifieke voedingsmiddelen die de AHA aanbeveelt om uit de buurt te blijven wanneer u probeert uw cholesterol te verlagen: voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte (orgaanvlees, eidooiers, schaaldieren, volle en 2 procent melk), voedingsmiddelen en dranken met toegevoegde suikers, natrium -rijk voedsel (kruidenzouten, sojasaus, biefstuksaus, augurken in blik en olijven) en voedsel dat gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën bevat. Als u zich niet aan deze voedselsoorten houdt, zullen uw cholesterolwaarden en algehele gezondheid van het hart verbeteren.

Havermout en noten helpen om cholesterol te verlagen

Walnoten zijn in onderzoeken bewezen om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Andere noten zoals amandelen, hazelnoten, pinda's en pecannoten hebben vergelijkbare effecten laten zien bij het verlagen van cholesterol. Matiging is echter belangrijk, omdat deze noten ook veel vet bevatten. Het volstaat om een ​​handvol van deze noten per dag te consumeren. Havermout en haverzemelen zijn de super voedingsmiddelen in het verlagen van cholesterol. Ze bevatten oplosbare vezels, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat het lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid (LDL) specifiek verlaagt. LDL is het slechte cholesterol dat aanzienlijk bijdraagt ​​aan coronaire hartziekten. Als je niet van havermout houdt, kun je ook oplosbare vezels krijgen van pruimen, appels, peren, gerst, psyllium en bruine bonen.

Voedingsmiddelen rijk aan Omega-3 vetzuren

Vis bevat veel omega-3-vetzuren, de vetten die worden aangetroffen in vis met een lager cholesterolgehalte. Vette vis - niet alle zeevruchten - bevatten deze cholesterolverlagende vetzuren. Schelpdieren bevatten veel vetten, die niet goed voor je zijn en je cholesterol kunnen verhogen. Goede viskeuzes zijn zalm, makreel, sardines, haring, meerforel en witte tonijn. Deze vissen bevatten de hoogste niveaus van omega-3-vetzuren. Het wordt aanbevolen om twee porties vis per week te eten en het frituren van de vis te beperken. Koken, grillen en bakken zijn de beste manieren om deze hart-gezonde vissen te koken.

Olijfolie

Olijfolie, vooral extra vergine olijfolie, bevat een mix van antioxidanten die LDL-cholesterol verlaagt en de goede HDL-cholesterol intact laat. Het wordt aanbevolen dat twee eetlepels olijfolie per dag voldoende zijn om het cholesterol te verlagen en niet teveel vet aan uw dieet toe te voegen. Er zijn veel manieren om olijfolie aan je dagelijkse voeding toe te voegen, zoals het mengen met azijn om slasaus te maken, het toevoegen aan marinades en er vlees mee bedruipen in plaats van met boter of margarine.

Eet je fruit en groenten

Het eten van hele groenten en fruit biedt veel antioxidanten en oplosbare vezels die helpen het cholesterol te verlagen. Het consumeren van vijf porties per dag van deze voedingsmiddelen zal helpen uw cholesterolgehalte in het bloed te verbeteren. De grootste voordelen komen van het eten van het hele fruit of de groente, inclusief de schil, omdat de sappen niet dezelfde hoeveelheid vezels bevatten als het hele voedsel.

Praat met uw arts

Uw arts kan u helpen bij het ontwikkelen van een dieetplan dat is afgestemd op uw specifieke cholesterolverlagende behoeften. Als u andere gezondheidsproblemen of voedselallergieën heeft, kan uw arts u helpen om veilige voedselalternatieven te vinden om uw cholesterol te verlagen.


Bekijk de video: Vijf gezonde voedselsoorten die je cholesterol verlagen (Januari- 2022).