Misc

HCG Dieet & de lever

HCG Dieet & de lever


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het HCG-dieet omvat het eten van slechts 500 calorieën per dag en het krijgen van dagelijkse injecties van menselijke choriongonadotrofine (HCG), een hormoon dat zwangere vrouwen uitscheiden in hun urine nadat ze het in de placenta hebben ontwikkeld. Het meest controversiële aspect van het dieet is misschien niet de HCG, maar de schade die hongerdieet kan veroorzaken.

HCG als dieethulpmiddel

HCG wordt verondersteld te voorkomen dat de dieter honger en een licht gevoel in het hoofd krijgt door caloriebeperking, volgens een artikel van 2 november 2009 in Los Angeles Times. Dr. A.T.W. Simeons ontwikkelde het dieet in de jaren 1930 en beweerde dat de eetlust van zijn patiënten sterk afnam omdat ze een significante heup- en heupomvang verloren - maar geen gewicht. Hij concludeerde dat de HCG vet herverdeelt in andere delen van het lichaam waar het gemakkelijker kan worden gemetaboliseerd.

Latere studies

Artsen die het protocol van Simeon volgden, meldden succes, maar toen artsen later patiënten die HCG-injecties kregen, vergeleken met degenen die zoutoplossing-injecties kregen (een placebo), verloren de twee groepen allebei in hetzelfde tempo gewicht - en alle 45 deelnemers klaagden over constipatie, honger of zwak, meldde de LA Times. Een literatuuronderzoek uit 1995 van meerdere onderzoeken naar het HCG-dieet gepubliceerd in het British Journal of Clinical Pharmacology onthulde dat er weinig, slecht uitgevoerde onderzoeken naar de effectiviteit van het dieet waren gedaan, en slechts één geloofwaardige studie bleek de bevindingen van Simeon te bevestigen. De auteurs concludeerden dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat HCG effectief is bij de behandeling van obesitas; het veroorzaakt geen gewichtsverlies of vetherverdeling, noch vermindert het honger of wekt het een gevoel van welzijn op.

Complicaties van extreem lage calorieën

Gewichtsverlies is in verband gebracht met vermindering van gezonde leverenzymen en niet-alcoholische leververvetting. De leverenzymen namen af ​​bij mannen die een 800-calorieën dieet aten. De leverenzymen bij vrouwen op dit dieet namen daarentegen aanzienlijk toe, maar slechts tijdelijk, bleek een studie in het American Journal of Clinical Nutrition.

De Stichting voor het overwinnen van leverziekte waarschuwt dat extreem dieet (uithongering) bestaande vette leverziekte en een vorm van niet-alcoholische hepatitis kan verergeren tot het punt dat het leidt tot cirrose of leverfalen. De stichting en het University of Maryland Medical Center zeggen ook dat extreem diëten galstenen kan veroorzaken. Als stenen de galwegen blokkeren, kunnen ze fatale infecties veroorzaken in de kanalen, de alvleesklier en de lever, waarschuwen deze bronnen.

Potentiële HCG-leverkanker link

Een onderzoek onder volwassenen met leverkanker toonde aan dat deze tumoren HCG produceerden, een artikel in het Duitse tijdschrift Virchows Archive.


Bekijk de video: Bio HCG Kuur (Mei 2022).