Misc

Oorzaken van overmatig hoofdzweten

Oorzaken van overmatig hoofdzweten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Overmatig zweten wordt ook hyperhidrose genoemd en kan overal op uw lichaam voorkomen, inclusief uw hoofd en hoofdhuid. De oorzaken van overmatig hoofdzweten zijn veranderingen in uw hormonen, chronische gezondheidsproblemen en bepaalde levensstijlfactoren. Overweeg deze informatie van de Mayo Clinic en de National Library of Medicine over de oorzaken van overmatig hoofdzweten.

Warmte-uitslag

Als u bij warm weer veel tijd buiten doorbrengt, kunt u overmatig zweten op uw hoofd ervaren als gevolg van warmte-uitslag op uw hoofdhuid en lichaam.

Maaltijden overslaan

Vaak overslaan van maaltijden kan leiden tot een lage bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot overmatig zweten op uw hoofd en lichaam.

Angst

U kunt overmatig zweten op uw hoofd, evenals handen en oksels als gevolg van angst, vooral voor een stressvolle gebeurtenis.

Schildklier aandoening

Overactiviteit van uw schildklier kan leiden tot overmatig zweten van het hoofd als gevolg van een verhoogde interne lichaamstemperatuur.

Hartaanval

Overmatig zweten op je hoofd kan een symptoom zijn dat je een hartaanval hebt, vooral als dit gepaard gaat met andere symptomen zoals pijn op de borst.

Menopauze

Als u een vrouw bent die door de menopauze gaat, kunnen uw opvliegers overmatig zweten op uw hoofd veroorzaken.

Familiegeschiedenis

Als naaste familieleden zoals uw ouders of broers en zussen ook overmatig zweten, kunt u ook vatbaar zijn voor overmatig zweten.