Info

Hoe hibiscusthee te brouwen voor maximale gezondheidsvoordelen

Hoe hibiscusthee te brouwen voor maximale gezondheidsvoordelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De dieprode kleur en de licht bloemige smaak van hibiscusthee maken het een verfrissende drank, die ook je bloeddruk kan verlagen en je immuunsysteem kan stimuleren. Thee gemaakt van hibiscusbloemen bevat vitamine C, ijzer, vitamine A en gezondheidsbevorderende antioxidanten. De warmte van kokend water helpt de verschillende nuttige verbindingen en pigmenten te extraheren uit de gedroogde bloemen.

Stap 1

Kook voldoende water om de gewenste hoeveelheid thee te maken, hetzij voor een kopje of meerdere.

Stap 2

Meet ongeveer 2 eetlepels gedroogde hibiscus per kopje thee dat u wilt brouwen.

Stap 3

Plaats de gemeten hibiscus in een zetgroep, theepot of Franse pers. Plaats de zetgroep in uw mok als u de zetgroep gebruikt.

Stap 4

Giet de juiste hoeveelheid water in een mok, theepot of Franse pers. Plaats het deksel op de theepot of de Franse pers, indien gebruikt.

Stap 5

Laat de thee drie tot vijf minuten trekken.

Stap 6

Verwijder de zetgroep uit de mok, giet de thee uit de theepot door een zeef in een mok of druk de zeef van de Franse pers in en giet de thee in een mok.

Tip

  • Als u een sterkere thee wenst, voeg dan meer hibiscus toe tijdens het brouwen of laat langer trekken. De heilzame antioxidanten en flavonoïden worden gemakkelijker met warmte geëxtraheerd, maar vitamine C breekt enigszins af bij de hoge temperatuur van kokend water. Als vitamine C de voedingsstof is die je het meest van hibiscusthee verlangt, maak de thee dan als een koud brouwsel door de bovenstaande instructies te volgen met behulp van kamertemperatuur of koeler water in plaats van het kokende water, laat de thee minstens twee uur trekken en geniet ervan bij kamertemperatuur of boven ijs.Opmerkingen:

  1. Saylor

    Het idee van ?? een goed, ik ben het met je eens.

  2. Raedpath

    Mee eens, zeer goede informatie

  3. Ricky

    Geen slechte vraagSchrijf een bericht