Misc

Wat doet een prostaat?


De prostaat maakt deel uit van het mannelijke klierstelsel. Het produceert ingrediënten voor zaadvocht, die sperma transporteert tijdens geslachtsgemeenschap. Om goed te werken, heeft de prostaat mannelijke hormonen nodig, inclusief testosteron, die in de testikels wordt geproduceerd.

Plaats

De prostaat bevindt zich onder de blaas direct voor het rectum. Het is meestal ongeveer de grootte van een walnoot.

Doel

De prostaatklier scheidt een waterige, melkachtige alkalische vloeistof af die 30 procent uitmaakt van wat zaadvocht wordt. Zodra de prostaat deze vloeistof produceert, huisvest deze de vloeistof totdat deze nodig is voor reproductie. De vloeistof die de prostaat produceert, beschermt het sperma tegen de zure omgeving die aanwezig is in de vagina.

Andere prostaatdoeleinden

De prostaat kan extra stimulatie veroorzaken tijdens geslachtsgemeenschap. Het is de G-plek van een man genoemd.

Prostaat Ontsteking

De prostaat is ook de plaats van veel mannelijke aandoeningen. Naarmate mannen ouder worden, kan de prostaat ontstoken raken, een aandoening die vaak prostatitis wordt genoemd. Dit kan problemen met urineren veroorzaken. De ziekte kan worden behandeld met fysiotherapie en / of antibiotica.

Prostaatkanker

Prostaatkanker is de meest voorkomende en nog steeds de meest dodelijke kanker bij mannen. Meestal treft dit mannen boven de 50 jaar. Regelmatige screenings door uw arts kunnen leiden tot vroege detectie en behandeling, waaronder een operatie om de prostaat te verwijderen of radiotherapie.


Bekijk de video: Prostaatkanker - Symptomen en behandeling (December 2021).