Misc

Diabetes symptomen bij vrouwen


Diabetes is een ernstige endocriene aandoening die optreedt wanneer het lichaam niet langer in staat is insuline te produceren of erop te reageren, waardoor een teveel aan glucose in de bloedbaan ontstaat. Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft bijna 9 procent van de Amerikaanse vrouwen diabetes. Vrouwen die diabetes hebben, ervaren een unieke reeks symptomen naast de veel voorkomende symptomen die ook mannen ervaren.

Verhoogde infectie

Vrouwen die lijden aan diabetes zijn abnormaal vatbaar voor infecties en hebben vaak last van regelmatige infecties van gisten en urinewegen.

Cardiovasculair risico

Vrouwelijke diabetici hebben een verhoogde kans op hart- en vaatziekten dan mannelijke diabetici.

Slechte circulatie

Een veel voorkomend symptoom van diabetes bij vrouwen is een slechte bloedcirculatie, vooral aan de extremiteiten. Dit symptoom wordt verergerd tijdens het sporten.

Verlies van genitale smering

Abnormaal droge vaginale lippen zijn een veel voorkomend symptoom van diabetes bij vrouwen. Evenzo kan de binnenkant van de vagina zijn natuurlijke smering verliezen.

Moeilijkheid Healing

Een ander kenmerk van diabetes is de moeilijkheid om lichamelijke verwondingen te genezen, zoals snijwonden, kneuzingen en verstuikingen. Hoewel mannen dit symptoom ook ervaren, komt het vaker voor bij vrouwelijke diabetici.


Bekijk de video: Leven met diabetes. Diabetes en zwangerschap. Aflv. 15 (December 2021).