Misc

Hoe een slokdarmkramp te identificeren


De meeste mensen beschouwen hun slokdarm alleen als hun keel, maar het is eigenlijk een complex orgaan dat een belangrijk deel van het spijsverteringskanaal is. Wanneer het spasme, kan het gemakkelijk worden aangezien voor een hartaanval, omdat de pijn in het midden van de borst is, dus het is belangrijk om een ​​slokdarmkramp te kunnen identificeren.

Identificeer waar de pijn is. Ligt het direct in het midden van je borst? Als dat zo is, en er is geen kaak- of armpijn, dan is het waarschijnlijk een slokdarmkramp.

Voer een mentale checklist uit van recente activiteiten of symptomen die afkomstig zijn van of betrekking hebben op uw slokdarm. Merk op of er recentelijk overmatige stress in je leven is geweest en of je recent iets pittigs hebt gegeten, of heel heet en vervolgens erg koud, zoals hete soep gevolgd door ijs.

Merk op of voedsel "blijft plakken" wanneer je eet - wanneer je slikt, gaat het voedsel niet omlaag, of als het dat wel doet, voel je het heel langzaam reizen, eindigend met een "plakkerige afgifte" in het midden van je en als je het probeert door te duwen met water, gaat het achteruit in je slokdarm. Dit is een ongemakkelijk gevoel en duidt op een mogelijke slokdarmkramp.

Merk op dat je, wanneer je naar bed gaat, een constant verlangen hebt om zonder opluchting te boeren. Dit kan worden verergerd door chronische indigestie.

Sluit een hartaanval uit. Hartaanvallen zijn meestal erg pijnlijk en er zal meestal misselijkheid en zweten zijn, evenals kaak- of armpijn die uit de borst straalt.

Probeer een vloeibare antacidum om de slokdarm te kalmeren. Ga aan je linkerkant liggen en ontspan je om te zien of de spasme voorbij gaat.

Slokdarmkrampen kunnen erg pijnlijk zijn. Ze bootsen daarom hartaanvallen na. Hoewel dit artikel helpt bij het identificeren van slokdarmkrampen, moet u altijd de weg inslaan van "Beter veilig dan genezen." Als u pijn op de borst heeft waar u zich niet prettig bij voelt, neem dan contact op met de arts.

Tip

  • Houd een notitieboekje van uw symptomen bij. Probeer een vloeibare antacidum om de slokdarm te kalmeren. Ga aan je linkerkant liggen en ontspan je om te zien of de spasme voorbij gaat.

Tip

  • Hoewel dit artikel helpt bij het identificeren van slokdarmkrampen, moet u altijd de weg inslaan van 'beter dan genezen'. Als u pijn op de borst heeft waar u zich niet prettig bij voelt, neem dan contact op met de arts.


Bekijk de video: Maagklachten - Oorzaak en symptomen (Januari- 2022).