Misc

Alternatieve behandeling om postpartum bloeding te beheersen

Alternatieve behandeling om postpartum bloeding te beheersen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Normaal bloeden na de bevalling is vergelijkbaar met een zware periode, waarbij om de 4 tot 6 uur moet worden vervangen. Bloed kan zich opstapelen tijdens het liggen en lijkt te gutsen bij het opstaan, maar toch binnen normale grenzen blijven. Een uur per week weken en voortdurend grote stolsels passeren zijn tekenen van een bloeding. Bloeding treedt op wanneer de baarmoeder ontspant en de toon verliest. Actie en huismiddeltjes kunnen snel overmatig bloeden na de bevalling stoppen. Vrouwen moeten weten wat ze moeten doen en wanneer ze hulp moeten zoeken om shock en andere complicaties te voorkomen.

Noodgeval

Roep binnen enkele uren of dagen na de bevalling medische hulp in of bel 911 als er herhaaldelijke passage van grote stolsels is, of als symptomen van duizeligheid, misselijkheid, flauwvallen bij staan, bleke en klamme huid, rusteloosheid, angst en dorst aanwezig zijn. Deze symptomen van dreigende shock kunnen zich ook ontwikkelen met een langzame bloeding die in eerste instantie misschien niet ernstig leek. Bloedverlies kan snel escaleren naar een gevaarlijke situatie omdat de bloeddruk, pols en ademhaling instabiel worden.

Baarmoedertoon

Na de bevalling trekt de baarmoeder samen in een harde bal die directe druk uitoefent op de open wond achtergelaten door de placenta. Overmatig bloeden treedt op wanneer de baarmoeder zacht en slap wordt. De meest voorkomende reden dat de baarmoeder ontspant, is omdat deze wordt verplaatst door de volle blaas van de moeder. Zodra ze urineert, is het probleem opgelost. Een baarmoeder kan ook een slechte toon hebben vanwege maternale voedingstekorten, met name vitamine K, of het kan te wijten zijn aan traumatische geboortefactoren, zoals een lange zware bevalling of de snelle bevalling van een grote baby. Een zachte baarmoeder komt vaker voor bij moeders die meerdere kinderen hebben en bij degenen die geen borstvoeding geven.

Borstvoeding stimuleert de afgifte van hormonen in de bloedbaan van de moeder die de baarmoeder samentrekken en bloeding voorkomen. De baby laten vastklikken kan alles zijn wat nodig is om een ​​zware stroom te stoppen.

Het masseren van de baarmoeder zal weeën veroorzaken. Plaats een hand onder de baarmoeder om de spieren te ondersteunen tijdens het masseren van de fundus of bovenkant. Vergeet niet ook langs de zijkanten te wrijven. Doe dit krachtig totdat een stevige bal in de buik wordt gevoeld. Controleer en herhaal elke 15 minuten totdat deze minstens 2 uur stevig is gebleven.

Het optillen van de voeten en het plaatsen van een ijspak over de baarmoeder kan ook helpen het bloedverlies te vertragen en shock te voorkomen, maar de ijspak moet worden verwijderd en de fundus moet regelmatig op stevigheid worden gecontroleerd.

Kruiden remedie

Plantaardige bronnen van hormonen die de baarmoeder samentrekken zijn Blue Cohosh, Cotton Root Bark en Cannabis. Ze werken goed wanneer ze worden gegeven met kruiden die de bloedstroom vernauwen, zoals Witch Hazel of Lady's Mantle. Tincturen werken snel als ze onder de tong worden gegeven.

De favoriet van verloskundigen, Shepherd's Purse, is een bloedstollingsmiddel of vasoconstrictor en bevordert baarmoedercontracties. Alleen gebruikt, kan een theelepel onder de tong een bloeding stoppen in minder dan 30 seconden. Volgens Susun S. Weed, auteur van "Wise Woman Herbal for the Childbearing Year", verliest gedroogde Herderstas snel zijn potentie en worden de beste tincturen gemaakt van verse kruiden.


Bekijk de video: DOMINION Documentary. 2018 (Mei 2022).