Misc

Hoe een GERD hoest te stoppen


GERD, of gastro-oesofageale refluxziekte, zorgt ervoor dat zuur zich terugvoert in de slokdarm, wat hoesten veroorzaakt. Een GERD-hoest kan kortademigheid en verstikking veroorzaken. Als u GERD heeft, kan uw hoest irriterende maagzuren in uw longen krijgen en longontsteking veroorzaken. GERD hoesten verergeren 's nachts omdat, wanneer je gaat liggen, zuur zich terugtrekt in je slokdarm en keel. Het nemen van stappen om uw GERD-hoest te stoppen minimaliseert het risico op verstikking en longinfecties.

Raadpleeg uw arts. U hebt een lichamelijk onderzoek nodig om de ernst van uw GERD-hoest te bepalen. Uw arts zal uw keel onderzoeken om te controleren op tekenen van zuurirritatie. Hij zal ook met een stethoscoop naar je longen luisteren om te bepalen of er vloeistof in zit. Vocht in uw longen kan wijzen op aspiratiepneumonie veroorzaakt door aspiratie van uw maaginhoud, inclusief zuur, in uw longen door krachtig GERD-hoesten.

Neem je medicijnen. Uw arts kan medicijnen voorschrijven die zonder recept verkrijgbaar zijn om de zuurproductie te verminderen, wat uw hoest kan verlichten.

Probeer een maagzuurremmer. Een vrij verkrijgbaar medicijn tegen maagzuur vermindert de zuurproductie. Wanneer de zuurproductie afneemt, heb je een kleinere kans op een GERD-hoest, omdat de hoeveelheid maagzuur die in je keel komt en een hoest veroorzaakt, zal afnemen.

Vraag naar bronchusverwijdende medicijnen. Bronchusverwijders zullen uw luchtwegen openen om uw kans op verstikking te verkleinen, en u zult niet kortademig worden als u hoest. Deze medicijnen hebben belangrijke bijwerkingen, zoals hartkloppingen, dus ze mogen alleen worden gebruikt voor ernstige gevallen van GERD-hoest.

Informeer naar een operatie. Als andere behandelingen uw GERD-hoest niet stoppen, vraag dan uw arts of een refluxoperatie geschikt is voor u. Uw arts kan u doorverwijzen naar een gastro-enteroloog, die gespecialiseerd is in aandoeningen van het spijsverteringskanaal, waaronder GERD. Anti-refluxchirurgie zal een GERD-hoest stoppen.

Tip

  • Breng tijdens het slapen je hoofd omhoog met kussens. Als u half rechtop ligt, is het minder waarschijnlijk dat maagzuur in uw slokdarm en keel migreert. Dit helpt een GERD-hoest te stoppen.

Tip

  • Als uw GERD-hoest gepaard gaat met pijn op de borst, kortademigheid of koorts, bel dan onmiddellijk uw arts. Dit kan wijzen op longontsteking en u heeft antibiotica nodig.


Bekijk de video: Rookvrouwen compilatie! (December 2021).