Misc

Genezingsproces van schurft


Schurft veroorzaakt ernstige jeuk van de huid en kan zelfs infecties veroorzaken in de resulterende open zweren. Het is een zeer ongemakkelijke aandoening, met een genezingsproces dat enkele dagen duurt. Zorgvuldigheid met de behandeling en preventie van verdere plagen zijn de twee manieren om voorgoed van schurft af te komen.

De feiten

Schurft is een huidaandoening veroorzaakt door microscopische mijten genaamd sarcoptes scabiei. Ze graven zich in je huid en dit veroorzaakt ernstige jeuk. De mijten kunnen zelfs eieren in de huid leggen, wat het genezingsproces kan verlengen. Volgens MedicineNet.com leeft een enkele mijt gemiddeld maar 36 uur.

Transmissie

Schurft kan alleen worden verspreid door nauw en intiem contact. Gezinsleden zijn vatbaar vanwege voortdurend nauw contact. De meest voorkomende manier waarop het wordt overgedragen, is via seks. Schurft kan niet worden verspreid door naast een besmette persoon op een openbare plaats te zitten of gewoon door handen te schudden.

Medicijnen

Volgens de Centers for Disease Control is de enige behandelingsmethode voor schurft medicatie die bekend staat als scabiciden. Ze omvatten Acticin, Elimite en Eurax, die allemaal in de vorm van zalven komen. Breng de zalf royaal om de acht uur aan op je hele lichaam. Bij het behandelen van schurft bij baby's en kinderen, moet u de zalf ook op hun gezichten en hoofdhuid aanbrengen, want schurft heeft de neiging om deze delen van het lichaam te besmetten. Als er pijn op uw huid wordt geïnfecteerd, zal uw arts waarschijnlijk ook een antibioticum voorschrijven.

Infestatie Preventie

Schurft verspreidt zich gemakkelijk tussen mensen die in nauw contact met elkaar staan, dus het is van vitaal belang dat andere plagen worden voorkomen. Als u in nauw contact bent gekomen met iemand die schurft heeft ontwikkeld, moet u een arts raadplegen voor een preventieve behandeling, zelfs als u geen tekenen van schurft vertoont. Gezinsleden van mensen met schurft moeten ook behandeling zoeken. Als u een schurftplaag ontwikkelt, moeten u en uw familie kleding, beddengoed en handdoeken gedurende 72 uur in zakken worden gedaan of in heet water worden gewassen en elektrisch worden gedroogd om alle resterende mijten en hun eieren te doden.

Waarschuwing

Probeer niet om schurft alleen te behandelen met ontsmettingsmiddelen of sprays met insecticiden. De enige manier om schurft te behandelen is door een receptzalf van uw arts te krijgen. Er bestaan ​​geen vrij verkrijgbare methoden. Nadat u de behandeling hebt ondergaan, kan uw huid enkele dagen jeuken. Als de jeuk langer dan twee weken aanhoudt, raadpleeg dan uw arts, omdat u mogelijk meer behandeling nodig heeft.


Bekijk de video: Dierenhulp op Curaçao - Feed Friends Foundation - Met Muffin naar de Dierenarts (December 2021).