Misc

Huiduitslag veroorzaakt door virale infectie


Huiduitslag op de huid kan vergelijkbare eigenschappen vertonen, zoals roodheid, schilfering, blaarvorming of jeuk. Sommige uitslag is viraal van aard en kan van persoon op persoon worden doorgegeven. Het kennen van de kenmerken van virale huiduitslag kan de verspreiding ervan helpen voorkomen.

Waterpokken

Waterpokken is een virale infectie die een jeukende uitslag op de romp, armen, gezicht en benen veroorzaakt. De blaren die de uitslag veroorzaakt, zijn gevuld met vloeistof en kunnen gemakkelijk verspreiden.

Mazelen

Mazelen is een veel voorkomende kinderinfectie die begint met koorts en een rode uitslag op de wangen vertoont. Deze uitslag wordt bruin en verspreidt zich van het gezicht naar de nek en de romp.

Vijfde ziekte

De vijfde ziekte is een virale infectie die begint met rode ogen en een zere keel en eindigt met een felrode uitslag op het gezicht, de romp, de armen en de benen.

Gordelroos

Gordelroos lijkt op waterpokken, maar de blaren zijn meer langwerpig en de uitslag is gelokaliseerd op de romp en de buik.

Herpes

Herpes is een zeer besmettelijk virus dat seksueel kan worden overgedragen en veroorzaakt dat het genitale gebied rode, met vloeistof gevulde blaren produceert.


Bekijk de video: HIV en aids: Oorzaken, symptomen, behandeling, overdracht, preventie (Januari- 2022).