Misc

De effecten van het innemen van chloorbleekmiddel

De effecten van het innemen van chloorbleekmiddel


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Chloorbleek wordt op de markt gebracht onder veel merknamen en is een veelgebruikt schoonmaakproduct voor huishoudelijk gebruik. Elementair chloor is een gas bij kamertemperatuur en druk. Chloorbleekmiddel wordt geproduceerd door de componenten van zout water chemisch af te breken. Het proces combineert chloor met natrium om het actieve ingrediënt van bleekmiddel, natriumhypochloriet, te produceren. Inname van een hoge concentratie chloorbleekmiddel kan leiden tot schade aan het maagdarmkanaal of de dood.

Blootstelling

Opname van chloorbleekmiddel komt vaak voor, maar meestal in kleine hoeveelheden. Veel openbare watersystemen worden behandeld met chloor om schadelijke bacteriën te doden. Ook kunnen borden, bekers of keukengerei met bleekmiddel kleine sporen van de stof achterlaten. In de meeste gevallen doen de sporen van chloor in drinkwater of achtergelaten op een kopje geen kwaad. Directe inname van puur vloeibaar chloorbleekmiddel kan echter levensbedreigende effecten hebben. Van jonge kinderen is bekend dat ze in de schoonmaakbenodigdheden stappen en bleekwater drinken. Hoewel chloorbleekmiddel een sterke geur heeft, is het bijna kleurloos. Kinderen kunnen de chemische stof verwarren met water en het opdrinken. Chloorrook inademen kan ook gevaarlijk zijn. Vaak wanneer chloorbleekmiddel wordt gemengd met andere reinigingsproducten, met name ammoniak, vormt het krachtige gasdampen. Deze dampen irriteren de ogen, neus en keel bij inademing.

Symptomen

Na inname van een grote hoeveelheid bleekmiddel zullen de mond en de slokdarm aanvoelen alsof ze branden. Bloeden kan ook optreden. Eenmaal in de maag kan intense misselijkheid ontstaan. Deze misselijkheid wordt meestal gevolgd door braken. Bijkomende symptomen zijn waterige ogen en wazig zien. Deze effecten ontstaan ​​wanneer chloor in contact komt met de vochtige weefsels van het lichaam. Dit produceert een zuur dat weefsels beschadigt. Wanneer chloor wordt ingeademd, treden symptomen van ademhalingsproblemen op. Deze omvatten zwaar hoesten en ademhalingsproblemen. Als de blootstelling aanhoudt, kan vloeistof de longen binnen twee tot vier uur beginnen te vullen.

Behandeling

Als chloorbleekmiddel oraal wordt ingenomen, is het erg belangrijk om geen braken op te wekken of andere vloeistoffen te drinken. Braken van het bleekmiddel zal de slokdarm alleen maar verder beschadigen door het zuur. Als u of uw kind chloorbleekmiddel heeft ingenomen, bel dan onmiddellijk 9-1-1. Zodra de patiënt in het ziekenhuis aankomt, zullen ze proberen de stof zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen. Het wegpompen van de maaginhoud is meestal de beste manier om het bleekmiddel te verwijderen. Als u bleekmiddel heeft ingeademd, ga dan onmiddellijk naar een gebied met frisse lucht. Vergeet niet dat chloorbleekmiddel ook de huid kan beschadigen. Blootgestelde huid moet zo snel mogelijk met zeep en water worden gewassen.


Bekijk de video: GHB makes Nellie feel weak. Drugslab (Mei 2022).