Misc

Een vlootklysma gebruiken vóór een prostaatbiopsie

Een vlootklysma gebruiken vóór een prostaatbiopsie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uw arts of uroloog kan een prostaatbiopsie aanbevelen als uw bloedonderzoek of rectaal onderzoek abnormale resultaten oplevert. Tijdens de procedure wordt een sonde in uw rectum ingebracht zodat de arts uw prostaat kan visualiseren. Een kleine naald wordt in de sonde geplaatst zodat de arts snel verschillende monsters uit uw prostaat kan nemen voor microscopisch onderzoek. Omdat de procedure rectaal wordt uitgevoerd, is het noodzakelijk om het gebied te reinigen met een vlootklysma om besmetting van het biopsiegebied te voorkomen.

Een klysma toedienen

Dien het vlootklysma thuis toe op de ochtend van uw biopsie. U kunt Fleet-klysma's kopen in elke supermarkt of uw plaatselijke apotheek. Neem het pakket in uw badkamer en voer de procedure uit terwijl u op het toilet zit.

Haal het klysma uit de verpakking en verwijder de beschermkap van de punt van het klysma. Breng met een constante, zachte druk de punt van het klysma in uw rectum met een vage zijwaartse beweging. De punt van het klysma moet naar uw navel wijzen. Simuleer een stoelgang voor eenvoudiger inbrengen. Neerzetten helpt je anale spieren te ontspannen.

Knijp in de klysma-fles en leeg alle (of bijna alle) vloeistof. Verwijder het klysma uit uw rectum maar blijf in positie. Binnen 5 minuten heb je een sterke drang om een ​​stoelgang te hebben.

Blijf op het toilet totdat je klaar bent met het legen van je darmen. Gooi het klysma weg als je klaar bent en neem een ​​grondige douche om je voor te bereiden op je aanstaande prostaatbiopsie.

Tip

 • Vertel het uw arts als u medische aandoeningen of allergieën heeft. Als u nierproblemen, hypertensie (hoge bloeddruk), blaasontsteking, colostomie, braken, misselijkheid, blindedarmontsteking, bot- of spierproblemen of pancreasproblemen heeft, kunt u een bijwerking op een vlootklysma ervaren.

  Praat met uw arts over alle medicijnen die u gebruikt (inclusief vrij verkrijgbare medicijnen, vitamines en kruidensupplementen) om interacties tussen geneesmiddelen te voorkomen.

  Vlootklysma's worden over het algemeen goed verdragen. Veel voorkomende bijwerkingen zijn irritatie van het rectum, diarree, buikkrampen, misselijkheid en gas.

Tip

 • Het klysma in uw rectum dwingen kan letsel veroorzaken.

  Er mag niet meer dan één klysma worden gebruikt binnen een periode van 24 uur.

  Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u een rectale bloeding opmerkt of als u geen stoelgang heeft.

  Vertel het uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft, omdat er mogelijke risico's aan verbonden zijn.