Misc

Hoofdingrediënten in Ear Drops


Oordruppels zonder recept of zonder recept worden door velen gebruikt om irritatie door overmatige of aangetaste oorsmeer te verlichten. Druppels worden ook gebruikt om water uit de gehoorgang te drogen, een aandoening die vaak wordt aangeduid als Swimmer's Ear. Hoewel er voor beide omstandigheden meerdere merken beschikbaar zijn, delen de meeste oordruppels een paar ingrediënten.

Carbamide Peroxide

De FDA heeft carbamideperoxide goedgekeurd voor gebruik zonder recept in oordruppels. Afgeleid van ureum en waterstofperoxide, is carbamideperoxide veilig te gebruiken bij personen van 12 jaar of ouder. Dit ingrediënt kan oorsmeer verzachten, losmaken en verwijderen. Over het algemeen is het veilig om twee keer per dag gedurende vier opeenvolgende dagen te gebruiken. Bubbelen wordt vaak gehoord wanneer carbamide peroxide in het oor wordt geïntroduceerd. Overgebleven carbamideperoxide moet voorzichtig uit het oor worden geïrrigeerd.

Glycerine

Glycerine is vaak een niet-actief ingrediënt in oordruppels om aangetaste was te verlichten. Het actieve ingrediënt, carbamide peroxide, wordt meestal in een glycerine-oplossing bewaard. Glycerine voegt vocht en smering toe, waardoor de druppels en losgemaakte wax gemakkelijker het oor kunnen verlaten. Glycerine trekt ook water aan, wat handig is als er water in de gehoorgang zit.

Zoete olie

Zoete olie, een andere naam voor olijfolie, wordt in plaats van glycerine in sommige oordruppels gebruikt. Net als bij glycerine wordt zoete olie gemengd met carbamideperoxide om oorsmeer zacht te maken, los te maken en te verwijderen. De hydraterende eigenschappen van zoete olie helpen de oordruppels en oorsmeer uit de gehoorgang af te voeren.

Isopropylalcohol

Isopropylalcohol wordt gemengd met glycerine in een verhouding van 95 tot 5 in oordruppels die water verwijderen. Dit mengsel is goedgekeurd door de FDA om te helpen bij het uitdrogen van oren. Isopropylalcohol droogt uit en desinfecteert het oor. Druppels worden in het algemeen onmiddellijk na blootstelling aan het water in de gehoorgang geplaatst om twee minuten te blijven en worden vervolgens afgevoerd.

Witte azijn

Sommige druppels voor het drogen van de oren voegen een mengsel van witte azijn en isopropylalcohol en glycerine toe in een een-op-een-verhouding. Witte azijn heeft dezelfde droog- en desinfecterende eigenschappen als isopropylalcohol. Bovendien wordt de gehoorgang niet bestand tegen desinfectie van witte azijn. Witte azijn kan de pH-balans van het oor verlagen en mag daarom niet worden gebruikt in concentraties hoger dan 2,5 procent.

Calendula

Homeopathische en organische oordruppels bevatten meestal calendula als het actieve ingrediënt. De bloemblaadjes van de calendula, een eenjarige plant uit dezelfde familie als het madeliefje en de ambrosia, worden gebruikt. Gedroogd en gemalen, worden de bloemblaadjes toegevoegd aan een vloeistof zoals glycerine of zoete olie. Gebruik door kinderen wordt aanbevolen; er zijn echter weinig onderzoeken die aantonen dat dit veilig is. Vijf tot tien druppels worden gedurende twee minuten in het oor geplaatst en vervolgens uitgelekt.