Info

Krijg je brede schouders van sporten?


Gewichtheffen heeft de kracht om het lichaam op talloze manieren te vormen en te transformeren. Bepaalde oefeningen kunnen je zwaarder maken, terwijl andere je kunnen afvallen. De resultaten die u krijgt, zijn afhankelijk van uw dieet en het type gewichtheffen dat u doet. Daarom moet u uw doelen overwegen bij het starten van een krachttrainingsroutine en dienovereenkomstig oefenen, zodat u uw doelresultaten krijgt.

Brede schouders krijgen

Als u krachttraining uitvoert om het bovenlichaam te vergroten en bredere schouders te krijgen, moet u zich richten op krachtheffen voor de delts en schouderspieren. Werk elke spiergroep die de schouders vormt van achter naar voren, beginnend met de achterkant van de schouder, bewegend naar de middelste delts en eindigend met de voorkant van de schouder. Deze strategie is ideaal voor het opbouwen van bulk terwijl letsel wordt voorkomen. U moet ook het drukken op de bovenkant beperken om letsel te voorkomen, maar concentreer u op oefeningen zoals de achterwaartse deltoïde kabel laterale verhoging, staande low-pulley deltoïde verhoging, externe rotatie van de halter, omgekeerde halters en schouderophalen. Voer acht tot 12 langzame herhalingen van deze oefeningen uit en werk tot zwaardere gewichten om de spiergrootte te vergroten.

Brede schouders vermijden

Als je krachttraining wilt doen om het spieruithoudingsvermogen te vergroten, maar geen brede top wilt bereiken, vermijd dan de delts en schouderspieren te zwaar. Wanneer u uw bovenlichaam traint, concentreer u dan op het gebruik van lichte gewichten om de biceps, triceps, borst en rug te versterken door oefeningen te doen zoals pushups, dips en krullen. Wanneer u de schouders bewerkt, doet u dit met lichaamsgewichtoefeningen zoals de plankarmrij en roteer zodat u niet te veel bulk toevoegt door extra gewicht te gebruiken.

Dieet

Uw dieet speelt ook een rol in de mate waarin uw spieren groeien. Als je bredere schouders wilt, moet je meer spiermassa aantrekken dan vet. Doe dit door de hoeveelheid koolhydraten en eiwitten die je eet elke maaltijd te verhogen en de hoeveelheid vet die je inneemt te verminderen. Je moet ook nog eens 3500 calorieën opnemen om een ​​pond te krijgen, dus als je bulk wilt toevoegen aan je lichaamsbouw , moet u uw calorie-inname matig verhogen door meer te eten - van de gezonde dingen natuurlijk - bij elke maaltijd. Omgekeerd, als je geen bulk aan je schouders wilt toevoegen, concentreer je dan op een dieet dat rijk is aan plantaardig voedsel zoals fruit, groenten en volle granen. U moet ook het aantal calorieën dat u eet, passend houden voor uw lengte om gewicht te behouden of af te vallen, afhankelijk van uw doelen.

Genetische factoren

Aan het einde van de dag kan spiergroei en het vermogen om bredere schouders te krijgen worden beïnvloed door genetica. Degenen met hogere testosteronniveaus kunnen sneller meer spieren opbouwen. Dit komt omdat testosteron het anabole hormoon van uw lichaam is en de spiergrootte, kracht en herstel beïnvloedt. Het type spiervezels dat je hebt, bepaalt ook hoe je spieren groeien. Degenen met meer en langere spiervezels zijn in staat om grotere spiergroei in hun lichaam te bereiken. Lichaamstype is een andere factor in uw vermogen om spieren te krijgen. Mesomorfen hebben meestal een meer atletische bouw, kunnen snel spieren opbouwen en gemakkelijk vet verliezen. Ectomorfen daarentegen worden beschouwd als harde gainers omdat ze moeite hebben om zowel vet als spieren aan te trekken. Het verkrijgen van bulk kan moeilijker zijn voor mensen met dit lichaamstype.