Misc

Rode uitslag met een witte ring op de huid

Rode uitslag met een witte ring op de huid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het bepalen van de oorzaak achter een pijnlijke, jeukende uitslag maakt de hele beproeving vaak uitdagender. Verschillende aandoeningen kunnen een rode en witte uitslag veroorzaken; in elk geval zou de witheid een ringachtig uiterlijk kunnen hebben.

Bruine kluizenaarbeet

De beet van een bruine kluizenaarspin verschijnt als een schot in de roos, met een rode, ringvormige uitslag rond een witte ring. De beet brandt en jeukt ongeveer tien minuten. Het wordt dan groter en kan gepaard gaan met koorts en braken, naast andere symptomen. Behandel de beet met een antibiotische zalf om verergering te voorkomen. Raadpleeg ook onmiddellijk een arts.

Eczeem

Eczeem treedt op wanneer allergieën de huid irriteren. De milde uitslag ziet er plat en wit uit, maar ernstige opflakkeringen zorgen ervoor dat de huid oprijst in rode vlekken. Behandel de meeste gevallen van eczeem met een hydrocortisoncrème.

Psoriasis

Psoriasis veroorzaakt een schilferige witte uitslag over rode, geïrriteerde huid. Dit gebeurt meestal op de ellebogen en knieën. Huid moisturizers, zalven en orale medicijnen en behandelen psoriasis.

Tinea Versicolor

Een gistschimmel genaamd tinea versicolor ontwikkelt kolonies op de huid, die de huid veranderen in een roodachtig bruin. Witte vlekken kunnen ook optreden terwijl de uitslag blijft. Behandelingen omvatten crèmes en anti-schimmel pillen.


Bekijk de video: Rode vlekjes op de huid: moet je je zorgen maken? (Mei 2022).