Misc

Problemen met Acuvue Oasys Hydra Clear


Als u contactlenzen draagt, weet u dat het vinden van een goed merk is als het vinden van goud. Veel contacten veroorzaken droge ogen, draaiende lenzen of algemene irritatie. Als je dat perfecte paar eenmaal hebt gevonden, word je voor altijd loyaal. De gepatenteerde Hyrda Clear-technologie van Acuvue Oasys zorgt ervoor dat uw ogen de hele dag door opnieuw vochtvrij worden gemaakt en voorkomt wat u als 'droge ogen' heeft ervaren. Dus hoe zou een contactlens zoals Acuvue Oaysis Hydra Clear, waar veel gebruikers zweren, naar verluidt de oorzaak van zijn? onherstelbare oogbeschadiging, ernstige droge ogen en infectie? In 2008 onderzocht de Amerikaanse Food and Drug Administration veel siliconen hydragel lenzen zoals Acuvue Oasys Hydra Clear om hun gemeenschappelijke problemen te bepalen. Het antwoord betreft zowel de samenstelling van de lenzen als uw reinigingsoplossing.

Gebruik geen multifunctionele oplossing met siliconenhydrogellenzen

Veel dragers van contactlenzen gebruiken een multifunctionele reinigingsoplossing. Het is efficiënt, maar kan slecht interageren met materialen zoals hydrogel, die twee lagen hebben om de hele dag vocht vast te houden. De ene laag blijft schoon, de andere niet. Met bacteriën gevangen in de lens, worden de contactlens en uiteindelijk het oog kwetsbaar voor bacteriële infecties zoals fusarium keratitis. Deze schimmelinfectie kan permanente cornea-kleuring veroorzaken en toekomstig contactgebruik onmogelijk maken. Waarom worden slechts enkele patiënten besmet? Op de patiënt gebaseerde factoren, zoals het bijvullen van de contactlenshouder met een reinigingsoplossing of het niet wassen van uw handen voordat u de lenzen op uw ogen aanbrengt, vergroten uw kansen op infectie verder.

Giftige combinatie

Een ander probleem dat u kunt ervaren met Acuvue Oasys Hydraclear-lenzen doet zich voor wanneer de hydrogelchemicaliën mengen met een multifunctionele oplossing om een ​​mengsel te creëren dat zeer giftig is voor het oog, zelfs zonder de aanwezigheid van bacteriën. Deze gevaarlijke samenstelling vermindert de natuurlijk beschermende coating rond uw hoornvlies en verhoogt de effecten van dagelijkse oogirriterende stoffen zoals zonlicht, water en kleine deeltjes. Naarmate de beschermende hoornvlieslaag erodeert, kunt u zelfs een vermindering van uw gezichtsscherpte opmerken.

Allergieën voor materialen

De meeste mensen kennen niet alle componenten van hun contactlenzen. Als u allergisch bent voor siliconen, kunt u verwachten dat uw optometrist een lens voorschrijft die niet op siliconen is gebaseerd. Dit is echter niet altijd het geval en veel patiënten met allergieën of gevoeligheid voor producten zoals siliconen ervaren ernstige droge ogen en extreme irritatie en jeuk van hun op siliconen gebaseerde lenzen.

Opvolgactie

Het maximale risico op cornea-kleuring treedt op tussen 2 tot 4 uur na het inbrengen, terwijl het voor een bacteriële infectie enkele weken kan duren om te incuberen. De meerdere complicaties van siliconen hydrogel lenzen hebben ertoe geleid dat het FDA-onderzoekspanel aan elke patiënt die dit type lensschema gebruikt, follow-upbezoeken met zijn optometrist aanbeveelt. Het eerste bezoek zou slechts enkele uren na het plaatsen van de lens moeten plaatsvinden, terwijl de tweede en derde afspraken een paar weken uit elkaar moeten liggen. Hierdoor kan uw arts eventuele negatieve reacties die uw ogen vertonen, identificeren en een geschikte behandeling voorschrijven. Raadpleeg altijd uw optometrist als u pijn of ongemak in uw ogen ervaart, omdat dit een teken kan zijn van iets veel ernstigers dan algemene irritatie.


Bekijk de video: How To Use Acuvue Oasys Hydraclear Plus Review (December 2021).