Misc

Wat te eten als u leverproblemen heeft


Een hele reeks aandoeningen en ziekten kan leverproblemen veroorzaken. Ongeacht waarom uw lever abnormaal functioneert, moet u uw dieet aanpassen om de symptomen te verlichten en een gezonde leverfunctie te bevorderen. Gelukkig kun je ernstige complicaties voorkomen door de maaltijden in je dieet op te nemen en je te onthouden van specifiek leverbeschadigend voedsel.

Eiwit

Eet heel weinig eiwitten en dierlijke producten. Mensen met beschadigde levers kunnen ammoniak opbouwen in hun bloedbaan, wat giftig is. Gelukkig kun je de juiste hoeveelheid eiwitten krijgen door groenten te eten. Sojaproducten verzadigen de markt de laatste jaren. Er is nu een hele reeks voedingsmiddelen om te proberen, zoals sojamelk, tofu, sojakaas en soja-eiwitproducten. Bekijk merken als Amy's, Morningstar en White Wave. Dit is een proces van vallen en opstaan, omdat er mogelijk voedsel is dat u niet lekker vindt, maar houd wel producten met monsters. Groenten kunnen je geven wat je nodig hebt. Eet een dagelijks assortiment voedingsmiddelen zoals peulvruchten, spinazie en broccoli. Maaltijden zoals bonen chili, linzensoep, marine bonensoep, spinaziesalades en gestoomde broccoli met citroen helpen u de juiste hoeveelheid eiwitten te krijgen.

Koolhydraten

Verhoog je lichaam met koolhydraten. Door koolhydraten te eten, bevorder je de glycogeenproductie in de lever. Dit glycogeen wordt later afgebroken om energie te produceren. Dit betekent niet dat voedsel wordt verwerkt dat is verwerkt of een overvloedige hoeveelheid suiker bevat. Behoud uw bloedsuiker door vijf tot acht kleine maaltijden per dag te eten. Eet veel volkoren voedsel zoals bruine rijst, volkoren brood, volkoren pasta, boekweitpannenkoekjes en lijnzaad. Deze complexe koolhydraten zorgen ervoor dat je je langer vol blijft voelen en verminderen pieken in je bloedsuikerspiegel.

Vettig voedsel

Veel mensen met leverproblemen hebben het heel moeilijk om vet af te breken of vet op te nemen. Vermijd alle gefrituurd voedsel. Eet een zeer beperkte hoeveelheid boter, margarine, extra vergine olijfolie, bakvet, zuivel en bewerkte voedingsmiddelen. Dit betekent dat u de ingrediëntenetiketten moet lezen van het voedsel dat u koopt. Gebruik alleen koudgeperste plantaardige oliën in hun ongekookte vorm. Dit betekent dat saladedressings prima zijn om te eten zolang je niet veel eet. Eet geen fastfood omdat deze je lever te zwaar belasten. Experimenteer met verschillende rauwe recepten. Ze zijn niet alleen heerlijk vetarm, maar je kunt ook merken dat ze geweldig smaken. Het is ook essentieel dat u geen alcohol drinkt wanneer u leverschade heeft. Consumptie van alcoholische dranken zal de levercellen beschadigen en een normale doorgang van bloed voorkomen. Maak een verschil in de gezondheid van uw lever door een dieet te volgen dat het helpt te genezen en de juiste functie te behouden.


Bekijk de video: 23 DINGEN DIE JE LICHAAM JE PROBEERT TE VERTELLEN (November 2021).