Info

Hoe een hockeynet met PVC-pijp te bouwen


Van de achtertuin tot bevroren vijvers, hockey blijft een populair tijdverdrijf. Alle hockeywedstrijden vereisen een hockeynet, maar officiële stalen doelen zijn te zwaar voor thuisgebruik. Lichtgewicht commerciële versies bestaan ​​wel, maar ze kunnen prijzig zijn. Het is eenvoudig om een ​​regulier maat hockeynet te maken van slechts een paar gemakkelijk te vinden materialen. Het hele project kan in een middag voor minder dan honderd dollar worden voltooid.

Stap 1

Meet twee PVC-buizen van 72 inch (6 voet). Markeer de te snijden lijn met de permanente marker. Snijd de PVC-buis met een tafelzaag of een ijzerzaag. Noteer met de marker de grootte van elk stuk op het PVC en leg het opzij. Meet, markeer en snijd een extra lengte van 6 voet; markeer de lengte op de buis. Meet, markeer en snijd de laatste stukken: twee lengtes van 48 inch en twee lengtes van 36 inch.

Stap 2

Bevestig een T-stuk aan elk uiteinde van een van de 6-voet stukken PVC-buis, die zal dienen als het steunstuk. Snijd elk van de andere twee 6-voet stukken precies in de helft voor een totaal van vier stukken, 3 voet elk. Steek elk van deze stukken in de T-verbindingen op het steunstuk. Gebruik voor een steviger doel een ellebooggewricht aan het einde van elke paal en draai de gewrichten zodat de opening loodrecht staat op elk tegenovergesteld gewricht.

Stap 3

Bevestig elke 48-inch pijp aan het einde van de 3-voet dwarsbalken. Steek de 3-voet stukken - het zijarm - in de resterende twee ellebooggewrichten. Steek de dwarsbalk in de laatste opening. Dit is het complete frame dat het hockeynet ondersteunt.

Stap 4

Breng PVC-lijm aan op elke eindverbinding om ze permanent af te dichten. Bevestig klittenbandstrips aan het frame om het net op zijn plaats te houden. Klittenband strips komen als tweezijdige 2-inch strips; Verdeel deze gelijkmatig over het gebied dat het net zal bevatten en bevestig vervolgens de achterkant van de strips aan het net. Waar deze twee gebieden trouwen, zullen ze het net goed op zijn plaats houden. Wikkel het net gelijkmatig zodat er geen gaten of bellen achterblijven.

Tips

  • Zorg ervoor dat het frame correct in elkaar past en stabiel is. Trim het PVC indien nodig om de basis stevig te maken.
  • Zorg voor een lange levensduur door alle verbindingen van het frame aan elkaar te lijmen en ze 24 uur te laten drogen.

Middelen