Misc

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kokosvlokken?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kokosvlokken?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het kiezen van het juiste type kokosnoot kan u helpen om de meest mogelijke gezondheidsvoordelen te behalen. Er is geen echt voedingsverschil tussen geraspte kokosnoot en vlokkenkokosnoot - ze worden allebei volgens hetzelfde proces gemaakt, maar vlokkenkokosnoot komt als grotere stukken. Het kiezen van ongezoete kokosnoot in plaats van gezoete kokosnoot maakt echter een verschil. Ongezoete kokosnoot heeft een lager watergehalte, waardoor het een meer geconcentreerde bron van voedingsstoffen is en bevat ook veel minder ongezonde suiker.

Hoog in voedingsvezels

Een ons van ongezoete gedroogde kokosnoot, ook wel gedroogde kokosnoot genoemd, bevat meer dan 4,5 gram vezels, wat 18 procent van de dagelijkse waarde is, terwijl dezelfde hoeveelheid gezoete gedroogde kokosnoot minder dan 3 gram heeft. Voedingsvezels helpen je je langer vol te voelen, waardoor het makkelijker wordt om af te vallen. Het kan ook helpen uw risico op een hoog cholesterolgehalte, hartaandoeningen, bepaalde soorten kanker en constipatie en andere spijsverteringsproblemen te beperken.

Goede bron van mineralen

Elke ons ongezoete gedroogde kokosnoot bevat 38 procent van de DV voor mangaan, 11 procent van de DV voor koper en kleinere hoeveelheden ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink en selenium. Gezoete gedroogde kokosnoot heeft slechts 13 procent van de DV voor mangaan en 6 procent van de DV voor selenium in elke portie.

Mangaan is een antioxidant die schade aan uw cellen helpt voorkomen en wonden geneest. Het speelt ook een rol bij de stofwisseling en botontwikkeling. Je hebt koper nodig, wat ook een antioxidant is, om rode bloedcellen aan te maken, collageen te vormen, ijzer te absorberen en je immuunsysteem en zenuwen goed te laten functioneren.

Potentiële effecten op de gezondheid

Een potentiële zorg over geraspte kokos is het hoge vetgehalte, met name de grote hoeveelheid verzadigd vet die het bevat. Elke portie van 1 ons ongezoete geraspte kokosnoot heeft ongeveer 18 gram vet, inclusief 16 gram verzadigd vet, of 80 procent van de DV voor verzadigd vet.

Verzadigd vet is al lang gekoppeld aan een toename van het cholesterol- en hartziekterisico. Het type verzadigde vetten in kokosnoot - laurinezuur genoemd - verschilt echter van dat in dierlijke producten en heeft mogelijk niet dezelfde nadelige effecten. Laurinezuur lijkt vooral "goede" cholesterol te verhogen in plaats van "slechte" cholesterol, waardoor het zich onderscheidt van veel andere soorten verzadigd vet, volgens de geregistreerde diëtiste Natalie Digate Muth.

Een studie gepubliceerd in Lipids in 2009 ontdekte dat zwaarlijvige vrouwen die hun dieet gedurende 12 weken met kokosolie aanvulden tijdens het volgen van een caloriearm dieet, een afname van hun tailleomtrek en gunstige veranderingen in hun cholesterolniveau ervoeren, wat niet het geval was met de vrouwen in de controlegroep, die sojaolie ontvingen in plaats van kokosolie.

Meer geraspte kokos eten

Hoewel geraspte kokos een aantal voordelen voor de gezondheid en voeding kan hebben, moet je het nog steeds met mate eten. Het is vrij hoog in calorieën, met 185 per ounce voor de ongezoete variëteit en 128 calorieën per ounce voor het gezoete type. Je kokosnoot roosteren kan de smaak naar voren brengen, dus je hoeft niet zoveel kokosnoot in elk recept te gebruiken. Voeg ongezoete kokosnoot toe aan gebakken goederen, havermout- of curryrecepten, of gebruik het in plaats van een deel van het paneermeel bij het maken van gebakken kip- of visgerechten.


Bekijk de video: De gezondheidsvoordelen van kokosolie (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Arajora

  Oeps'

 2. Albin

  Een prima en tijdige reactie.

 3. Bart

  Alsjeblieft, meer detail

 4. Devine

  his phrase is magnificent

 5. Hwitford

  Nogal nuttig ideeSchrijf een bericht