Misc

Oorzaken van front linksonder buikpijn


Buikpijn is een veel voorkomende klacht en kan soms moeilijk te diagnosticeren zijn. Hoewel er specifieke aandoeningen zijn die buikpijn linksonder kunnen veroorzaken, kan dit volgens het Abdominal Pain Center ook het gevolg zijn van een probleem in een nabijgelegen orgaan of vanuit een ander deel van de buik. Je pijn kan het gevolg zijn van constipatie, het prikkelbare darm syndroom, opgesloten gas of een meer ernstige aandoening.

Ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn, een inflammatoire darmaandoening, kan uw afdalende of sigmoïde dikke darm beïnvloeden en buikpijn linksonder veroorzaken. De oorzaak van de ziekte van Crohn is niet bekend. Het is een auto-immuunziekte waarbij uw immuunsysteem ten onrechte gezond weefsel aanvalt, waardoor zweren in uw spijsverteringskanaal ontstaan. Er is geen remedie voor Crohn's en het veroorzaakt chronische buikpijn.

Diverticulitis

Diverticulitis is een veel voorkomende oorzaak van buikpijn linksonder, met name bij personen ouder dan 60 jaar. Pouches (diverticula genoemd) ontwikkelen zich in de darmwand, meestal in de sigmoïde dikke darm. Wanneer deze zakjes ontstoken raken en naar buiten uitpuilen, veroorzaken ze pijn. Symptomen kunnen mild genoeg zijn om thuis te behandelen of ze kunnen ernstig zijn, waarbij een ziekenhuisverblijf en soms intraveneuze antibiotica nodig zijn. Een vezelrijk dieet wordt aanbevolen om terugkerende symptomen te voorkomen.

Nierproblemen

Buikpijn linksonder kan een teken zijn van een niersteen die langs de linkerkant van uw urineleider is verplaatst, dit zijn de buizen die uw nieren verbinden met uw blaas. Het is meestal een plotselinge, ernstige pijn die intermitterend kan zijn en de pijn kan zich naar uw dij verspreiden. U kunt ook beginnen overgeven en vaak kleine hoeveelheden urine passeren. Nierinfectie aan de linkerkant kan ook leiden tot buikpijn linksonder, samen met koorts, braken en frequent, brandend urineren.

Sigmoid Volvulus

Sigmoïde volvulus veroorzaakt grote darmobstructie, meestal bij ouderen in verpleeghuizen of andere langdurige voorzieningen. Het sigmoïde deel van de dikke darm draait op zichzelf, waardoor obstruXx-stralen worden veroorzaakt en gecorrigeerd met een sigmoïdoscoop. In het geval dat de darm geperforeerd raakt, is een operatie noodzakelijk.

Andere oorzaken

Andere oorzaken van buikpijn linksonder zijn abdominaal aorta-aneurysma (uitzetting van het grote bloedvat in uw buik), darmkanker, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, endometriose (baarmoederweefsel groeit buiten de baarmoeder), voedselvergiftiging, hernia en een cyste in de eierstokken die is verdraaid of gescheurd. Als u chronische lage linkerbuikpijn ervaart, moet u zo snel mogelijk uw arts raadplegen voor diagnose en behandeling. Als u plotseling last krijgt van hevige buikpijn linksonder, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken.


Bekijk de video: Daphne Koller: What we're learning from online education (December 2021).