Misc

Vroege tekenen van maagkanker

Vroege tekenen van maagkanker


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Maagkanker is ook bekend als maagkanker, een ziekte die kwaadaardige tumoren in de maagwand veroorzaakt. De American Cancer Society schat dat er in 2008 21.500 nieuwe gevallen van maagkanker waren in de Verenigde Staten, met bijna 11.000 doden door de aandoening. Helaas zijn er maar heel weinig definitieve tekenen van vroege maagkanker en die symptomen vertonen vaak de symptomen van veel minder gevaarlijke aandoeningen. De incidentie van maagkanker in de VS is de afgelopen zes decennia echter sterk verminderd, waarbij de ziekte in andere delen van de wereld veel prominenter is.

Eerste tekenen

Wanneer maagkanker zich in de vroegste stadia bevindt, zijn er weinig symptomen van de ziekte. Sommige die zich kunnen voordoen, zijn onder meer ongemak in de maag en spijsverteringsproblemen na de maaltijd. Er kan bij iemand met maagkanker een gevoel zijn dat hij zich al snel opgeblazen voelt na het nuttigen van een maaltijd. Milde aanvallen van misselijkheid en verlies van eetlust zijn mogelijk, evenals brandend maagzuur, omdat maagzuur zich terugtrekt in de onderste slokdarm. Maar deze tekenen van maagkanker lijken sterk op die van een maagzweer of een zure oprispingsziekte, waardoor het moeilijk is om maagkanker aan te wijzen als de dader.

Bloedarmoede

Een van de eerste tekenen van maagkanker is intern bloeden op microscopisch niveau, maar dit symptoom kan alleen worden onthuld door specifieke tests die de ontlasting van de persoon op tekenen van bloed onderzoeken. Wanneer een dergelijke bloeding optreedt, zal deze niet gemakkelijk verschijnen tijdens een stoelgang. Een teken dat bloedverlies een nadelig effect heeft, zelfs als het niet duidelijk zichtbaar is, is bloedarmoede. Het verlies van een groot aantal rode bloedcellen zal er uiteindelijk toe leiden dat de persoon snel vermoeid raakt, en deze vermoeidheid blijft aanhouden. Als een persoon met bloedarmoede geluk heeft en naar een arts gaat voor tests, kan de maagkanker op tijd worden ontdekt om succesvol te worden behandeld.

Maag ongemak

Naarmate maagkanker groeit, worden de symptomen meer uitgesproken, maar zelfs dan kunnen ze gemakkelijk worden aangezien voor zweren of andere, minder ernstige maagproblemen. Een die de kanker kan weggeven is wanneer er ongemak in de bovenbuik of in het midden van de buik is. Bij vroege maagkanker kan deze pijn worden verlicht door eenvoudig te eten of door medicijnen zoals antacida te nemen. In de latere stadia van de ziekte hebben deze 'remedies' geen effect op de pijn. Als iemand die dergelijke buikpijn ervaart een controle uitvoert, kan de maagkanker worden ontdekt als de juiste tests worden uitgevoerd.

Diagnose van maagkanker

Als een probleem ernstiger dan indigestie of zure reflux wordt vermoed, kan een bovenste endoscopie worden besteld. Dit is hoe de meeste maagkanker wordt gediagnosticeerd. Een arts gebruikt een lange, smalle buis met een verlicht uiteinde, een endoscoop genaamd, die door de keel van de patiënt naar de maag wordt gestuurd. Een kleine camera stuurt beelden terug van de maagwand, evenals de slokdarm en delen van de dunne darm. Eventuele afwijkingen worden genoteerd en weefselmonsters kunnen worden verzameld voor nader onderzoek om te bepalen of ze kanker zijn. Andere beeldvormingstests die maagkanker kunnen detecteren, zijn onder meer MRI's, CT-scans, PET-scans en andere vormen van röntgenfoto's die zich richten op het bovenste gedeelte van het maagdarmkanaal.

Geavanceerde symptomen

Omdat maagkanker vaak geen vroege symptomen veroorzaakt, betekent dit dat vaak alleen totdat de ziekte meer gevorderd is, tekenen zich beginnen te manifesteren dat er een ernstig probleem is. Krukken die er zwart en teer uitzien, zijn een teken van maagkanker wanneer deze vergevorderd is geworden, evenals de neiging om te braken na het eten van een maaltijd. Gewichtsverlies dat optreedt ondanks een normale eetlust, bloed overgeven, constant moe zijn en een vol gevoel hebben ondanks het niet veel eten, kunnen ook indicatoren zijn voor maagkanker.


Bekijk de video: Maagkanker met uitzaaiingen - Joop Mediwiet middag (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Benat

  Hierin is en is iets een uitstekend idee. Het staat klaar om u te ondersteunen.

 2. Lindell

  Ik ben definitief, het spijt me, maar deze variant benadert me niet.

 3. Polynices

  Het is naar mijn mening duidelijk. Zoek op google.com naar het antwoord op uw vraag

 4. Aisford

  Ik geloof dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Laten we bespreken. E-mail me op PM, we praten.Schrijf een bericht