Misc

Hoe de EER te berekenen


Trainen in de sportschool, voedsel verteren en zelfs slapen zijn activiteiten die energie vereisen in de vorm van calorieën. De hoeveelheid calorieën die u nodig hebt om uw huidige gewicht te behouden, staat bekend als uw geschatte energiebehoefte of EER. De EER is gebaseerd op verschillende variabelen, waaronder leeftijd, geslacht, lengte, gewicht en activiteitenniveau. Hoewel de EER meestal vrij nauwkeurig is, heeft het zijn beperkingen. Omdat het geen rekening houdt met spiermassa of percentage lichaamsvet, kunnen uw behoeften hoger of lager zijn dan de EER-schatting.

Metrische wiskunde

Voor de EER-berekening moet u uw lengte en gewicht in metrische eenheden kennen. Om de conversie te maken, deel je je lengte in inches door 39.37 om je lengte in meters te vinden. Een vrouw die 65 centimeter lang is, zou bijvoorbeeld 65 delen door 39,37 om haar lengte in meters te bepalen, 1,65. Om uw gewicht om te rekenen van pond naar kilogram, deelt u dit door 2.2. Als dezelfde vrouw 140 pond woog, zou haar gewicht 140 worden gedeeld door 2,2 of 63,63 kilogram.

Geslachtsverschillen

De formule voor EER is anders voor mannen en vrouwen. Voor mannen van 19 jaar en ouder is EER gelijk aan 662 - (9,53 x leeftijd) + PA x (15,91 x gewicht) + (539,6 x lengte). Voor vrouwen van 19 jaar en ouder is EER gelijk aan (354 - (6,91 x leeftijd) + PA x (9,36 x gewicht) + (726 x lengte) Mannen hebben doorgaans hogere energie-eisen omdat ze meer calorieën verbranden in een rusttoestand. , een vrouw kan gemakkelijk een hogere EER hebben als ze zeer actief is, net zoals een inactieve of kleinere man een lagere EER kan hebben.

Fysieke activiteitsfactor

De PA in de EER-formule staat voor fysieke activiteit - meer specifiek de hoeveelheid tijd die je elke dag in beweging doorbrengt. Als je gewoon je dagelijkse activiteiten doet zonder geconcentreerde oefeningen, wat betekent dat de meeste activiteit waar je mee bezig bent naar de bus of huisreiniging loopt, wordt je als zittend beschouwd en is je PA 1,0. De PA voor 30 tot 60 minuten matige intensieve training is 1,12 voor vrouwen en 1,11 voor mannen. Als je meer dan 60 minuten besteedt aan matig intense activiteit, is je PA 1,25 als je een man bent en 1,27 als je een vrouw bent. Personen die 120 minuten besteden aan matige intensiteitsoefeningen, of 60 minuten elk aan matige- en krachtige intensiteitsactiviteit, hebben een PA van 1,48 voor mannen en 1,45 voor vrouwen.

Alles bij elkaar zetten

Je EER kan nuttig zijn als je probeert af te vallen of aan te komen. Een pond is gelijk aan ongeveer 3500 calorieën. Als u de schaal met 1 pond per week wilt verplaatsen, moet u 500 calorieën toevoegen aan of aftrekken van uw dagelijkse caloriebehoeften door uw dieet, trainingsgewoonten of beide te wijzigen. Als uw EER bijvoorbeeld 3000 calorieën per dag was en u wilde afvallen, zou u kunnen streven naar 2500 calorieën per dag of uw dagelijkse lichaamsbeweging voldoende verhogen om 500 calorieën meer te verbranden.

Houd er rekening mee dat, hoewel je weet dat je energiebehoeften nuttig zijn, het volstaan ​​van een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichamelijke activiteit voldoende is om de algehele gezondheid te behouden, zonder wiskunde.


Bekijk de video: Meneer Megens: Rekenuitleg hoe kan ik rekenen met Breuken Vermenigvuldigen (December 2021).