Misc

Hoe een wond te meten

Hoe een wond te meten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

In de geneeskunde wordt vaak gezegd dat u niet goed kunt beheren wat u niet hebt gemeten. Door het meten van een wond kunnen zorgverleners het niveau van weefselschade beoordelen en het genezingsproces volgen. Dit stelt hen in staat om de juiste maatregelen te nemen en vast te leggen hoe goed een bepaald type wondzorg werkt.

Verzamel je materialen. De basismaat van de wond wordt met een liniaal genomen en in centimeters vastgelegd. Om hygiënische en hygiënische redenen kunt u een papieren liniaal voor eenmalig gebruik gebruiken, omdat hierdoor de kans op infecties via de overdracht van oppervlaktebacteriën afneemt.

Plaats de patiënt zodanig dat de wond duidelijk zichtbaar is. Onderzoek de wond visueel. Zorg ervoor dat de wond schoon is en dat de randen duidelijk zichtbaar zijn, zodat u een nauwkeurige meting kunt verkrijgen.

Meet de lengte van de wond door de liniaal direct boven het langste gedeelte van het gewonde gebied te plaatsen. Leg de afstand van de open rand tot de open rand vast met een richting van kop tot teen. Noteer het resultaat op de grafiek als wondlengte

Meet de breedte van de wond door de liniaal direct boven het breedste gebied van gewond weefsel te houden, meet van open rand naar open rand met een zij-aan-zij-oriëntatie. Noteer het resultaat op de grafiek als "wondbreedte"

Vermenigvuldig de twee metingen samen om het totale gebied in centimeters in het kwadraat te krijgen. Beschrijf vervolgens de basisvorm van de wond, rechthoekig, rond, vierkant, onregelmatig, enz.

Bevochtig de punt van een wattenstaafje met een antisepticum en plaats het voorzichtig in het diepste deel van de wond. Pak het wattenstaafje op huidniveau en verwijder het. Zonder het staafje los te laten, meet u de afstand van de punt van het staafje tot het vasthoudpunt om de diepte van de wond te bepalen. Als dit niet mogelijk is, schat dan de afstand van het huidoppervlak tot het einde van de inwendige schade in centimeters.

Herhaal de hele meetprocedure minstens een keer per week, en let op de voortgang van het genezingsproces of het gebrek daaraan.

Tip

  • Houd rekening met het wondmeetbeleid in uw kantoor. Dit zijn algemene richtlijnen; er zijn echter variaties. Sommige medische praktijken geven bijvoorbeeld de voorkeur aan de langste maat van de wond als lengte, ongeacht de oriëntatie.


Bekijk de video: wondzorg (Mei 2022).