Misc

Hoe bewaart u mandarijnen?

Hoe bewaart u mandarijnen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mandarijnen zijn citrusvruchten die op kleine sinaasappels lijken. Mandarijnen zijn er in verschillende variëteiten en worden vaak Clemetines of mandarijnen genoemd. Ze worden soms ritsfruit genoemd, omdat hun dunne, losse schil gemakkelijk van de sappige delen kan worden getrokken. Deze winterharde vruchten bevatten veel vitamine A en C. Ze zijn ook rijk aan thiamine, calcium en kalium. De gemakkelijk te pellen mandarijnen zijn populaire snacks en lunchbox-traktaties. Mandarijnfruit voegt smaak en textuur toe aan salades, teriyaki, fruitgerechten en marinades.

De mandarijnoogst begint net voor de herfstvorst en duurt meestal tot de vroege wintermaanden. Deze zoete citrusvruchten worden per stuk verkocht, per zak, in een doos of als een lug fruit. Op oogstfestivals, mandarijnboomgaarden en boerenmarkten worden ze verkocht in bulkzakken of dozen. Hier zijn tips voor het bewaren van de gezonde, handige mandarijn.

Begin met rijpe mandarijnen. Hun huid moet geel of oranje zijn. Rijpe mandarijnen zijn rond of eivormig, met schone stengeluiteinden en geen spleten in de buitenste schil.

Behandel het fruit voorzichtig. Mandarijnen hebben een dunne huid die gemakkelijk wordt beschadigd of doorboord. Ze zijn zeer bederfelijk en bewaren niet zo lang als sinaasappels.

Sorteer de mandarijnen en gooi ze weg die beschimmeld of opengebroken zijn. Leg alles weg dat zacht aanvoelt of een beetje gekneusd is. Gebruik deze eerst, omdat ze waarschijnlijk snel bederven. Hak ze in stukjes en voeg ze toe aan recepten in plaats van sinaasappels voor een snelle, zoete / pittige citrussmaak.

Houd een kom mandarijnen bij de hand voor tussendoortjes. Ze zijn een snelle energiesnack. Schil voor een snel dessert een mandarijn en trek de secties uit elkaar. Laat ze in een kom vallen en besprenkel ze met chocoladesiroop, of serveer ze met dessert-dipsaus.

Bewaar de mandarijnen maximaal 1 week op een koele plaats. Bulk mandarijnen worden vaak bewaard in een garage of pantry, waar temperaturen variëren van 60 tot 70 graden. Ze worden opgeslagen zonder wassen in de zak of doos.

Koel mandarijnen die niet binnen een week of twee worden gebruikt. De smaak kan iets veranderen, maar het fruit blijft nog een week of langer vers. Controleer ze regelmatig op bederf.

Tip

  • Gebruik mandarijnen als snacks voor kinderen. Ze zijn gemakkelijk te pellen en in even segmenten te breken zonder keukengereedschap.

    Voeg mandarijnsap toe aan barbecuesaus, zoete desserts en gebakken muffins.

Tip

  • De meeste mandarijnen zijn pitloos. Sommige mandarijnen hebben echter zaden. Controleer op zaden voordat je mandarijnsegmenten aan jonge kinderen voedt.


Bekijk de video: Stop met het kopen van mandarijnen. Plant ze in een bloempot en je hebt altijd honderden (Mei 2022).