Misc

Hoe Coccyx Pain te verlichten

Hoe Coccyx Pain te verlichten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Stuitbeen (stuitje) pijn, coccydynie, kan het moeilijk maken om te zitten, wat uw kwaliteit van leven kan aantasten. Pijn in het stuitje wordt veroorzaakt door trauma aan het gebied, meestal door vallen en landen op de billen. De pijn kan soms ondraaglijk en ondraaglijk voelen. Het beheersen van de pijn is een langzaam proces, maar met een beetje zorg kan de pijn worden beheerd, zodat het lichaam zichzelf kan genezen en u weer normaal kunt worden.

Vermijd langdurig zitten om de pijn te verzachten. Ga waar mogelijk liggen om de druk van het stuitbeen te verminderen. Gebruik een kussen om op te zitten wanneer dat nodig is om het gebied te helpen kussen en de druk te verlichten.

Neem ontstekingsremmende medicijnen zoals ibuprofen om ontstekingen en pijn te verminderen, volgens de instructies op de fles. Deze medicijnen zijn bij elke drogist te vinden; vraag uw apotheker om hulp bij het selecteren van een merk. Als er iets sterkers nodig is, praat dan met uw arts over pijnstillers op recept.

Gebruik ijs om zwelling naar het stuitbeen te verminderen. Bij gebruik van ijs, gebruik het gedurende 15 minuten met minimaal een half uur uit, vier tot zes keer per dag. Pas op dat u niet meer ijst dan wordt aanbevolen, omdat dit bevriezing kan veroorzaken.

Pijn verlichten door een bubbelbad, bubbelbad of een vochtig verwarmingskussen te gebruiken. Gebruik warmte gedurende 15 minuten, met minimaal een uur uit, vier tot zes keer per dag. Zorg ervoor dat u niet meer verwarmt dan wordt aanbevolen, omdat dit zwelling en ontsteking kan veroorzaken.

Praat met een chiropractor over behandelingsopties. Mogelijke opties zijn spinale manipulatie, massage, rekoefeningen, echografie of elektrische spierstimulatie (EMS). Chiropractoren nemen meestal röntgenfoto's om de beste behandelingskuur te bepalen en kunnen in uw omgeving worden gevonden.

Tip

  • Het is altijd het beste om met uw arts over uw verwonding en behandelingskuur te praten voordat u iets doet


Bekijk de video: MEER PIJN DAN GEDACHT (Mei 2022).