Misc

Hoe een vingerpulsoximeter te gebruiken

Hoe een vingerpulsoximeter te gebruiken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn verschillende manieren om de zuurstofsaturatie van een persoon te meten, of de hoeveelheid zuurstof die door het bloed wordt vervoerd. Vaak wordt in ziekenhuizen of andere klinische instellingen een pulsoximeter gebruikt. Net zoals medische hulpmiddelen zoals de bloeddrukmanchet zijn weg hebben gevonden voor thuisgebruik, zo ook de pulsoximeter. Deze zijn zo ontworpen dat mensen deze thuis kunnen gebruiken, in een kleine en gemakkelijk te gebruiken configuratie.

Leg aan de persoon uit wat u gaat doen. In een ziekenhuisomgeving kunnen ze zich hierdoor meer op hun gemak voelen met weten wat er gaat gebeuren. In een thuis- of andere gezondheidszorgomgeving weet de persoon wat hij kan verwachten.

Zoek de aan / uit-knop en zet de vingerpulsoximeter aan.

Plaats een vinger, bij voorkeur de aanwijsvinger, in de vingerpulsoximeter.

Blijf stilstaan ​​terwijl de pulsoximeter een meting krijgt, omdat beweging de meting kan verstoren of belemmeren.

Lees het display. Een hartsymbool geeft aan wat de pols van de persoon is. De notatie van Sp02 zal u waarschuwen over wat de zuurstofsaturatie van de persoon is.

Tip

  • Aangezien alle vingerpulsoximeters verschillende functies kunnen hebben, moet u de gebruikershandleiding en instructies lezen die bij uw specifieke model zijn geleverd. Als u problemen ondervindt bij het lezen met de vingerpulsoximeter, zorg er dan voor dat de vinger van de persoon geen nagellak heeft. Nagellak kan voorkomen dat de oximeter een waarde krijgt. Zorg ervoor dat de vinger van de persoon niet te koud is, omdat de pulsoxymeter geen meetwaarde kan verkrijgen.

Tip

  • Een ideale pols-oswaarde moet tussen 95% en 99% liggen. Als u een waarde hebt die aanzienlijk lager is, let dan op tekenen dat de persoon moeite heeft met ademhalen, zoals piepende ademhaling, moeite met op adem komen of perioden van apneu (niet ademen). Roep onmiddellijk hulp in als dit gebeurt. Vingerpulsoximeters zijn niet bedoeld als constante monitoring in de tijd, dus het is belangrijk om te letten op andere tekenen van ademnood, zoals hierboven vermeld.


Bekijk de video: Pulox PO 300 Saturatiemeter Vingerpulsoximeter (Mei 2022).