Misc

Hoe kalm te blijven bij een dokter


Het is niet ongewoon dat mensen angst en spanning ervaren wanneer ze naar het kantoor van de dokter gaan. In feite worden veel patiënten ten onrechte gediagnosticeerd als hypertensief, terwijl ze in feite iets ervaren dat bekend staat als white coat syndrome. Deze aandoening wordt veroorzaakt door het idee om een ‚Äč‚Äčarts te bezoeken en in de klinische omgeving te zijn. Als u lijdt aan angst wanneer u naar het kantoor van de arts gaat, zijn er stappen die u kunt nemen om kalm en zonder angst te blijven.

Identificeer wat u bezighoudt. Als je kunt identificeren wat je angstig maakt, is de kans groter dat je je angst kunt beheersen. Neem de tijd om te proberen te begrijpen wat u bezorgd bent over de arts, misschien zelfs terug naar een jeugdherinnering.

Stop met het drinken van water voordat u uw arts benoemt. Deze stap klinkt misschien vreemd, maar het is een bekend feit dat het verminderen van uw waterinname voorafgaand aan uw afspraak zal helpen bij het verlagen van uw bloeddruk.

Neem je tijd. Wat je ook doet, geef voldoende tijd om naar je afspraak te komen. U wilt niet haasten en te laat komen voor uw afspraak, anders zal uw bloeddruk absoluut stijgen. Loop langzaam je afspraak binnen. Minimaliseer de fysieke inspanning voorafgaand aan uw afspraak.

Blijf kalm. Doe wat nodig is om jezelf kalm te houden. Als je van muziek houdt, naar muziek luistert of als je graag leest of bidt, neem dan een boek of gebedenboek mee naar je afspraak. Sluit je ogen en mediteer, als dat je ontspant.

Ondersteuning meenemen. Als je weet dat je bang bent om naar de dokter te gaan, wees dan proactief en neem iemand mee die je kan ondersteunen. Als je een familielid of goede vriend hebt die kalm is en je de kalme ondersteuning kan bieden die je nodig hebt, vraag hem dan om je te helpen met je angst.

Praat met uw arts. Als uw bezorgdheid over uw afspraak niet verdwijnt met deze stappen, neem dan contact op met uw arts en vraag om hun aanbevelingen. Ze kunnen je een soort kalmerend middel of medicijn voor angst voorschrijven.


Bekijk de video: Grappige Chinese video's !! Probeer kalm te blijven, want je zult meteen gaan lachen. (December 2021).