Misc

Hoe een gescheurde Gluteus-spier te genezen


Je gluteus-spieren zitten in je billen en ze raken meestal gewond tijdens het rennen en springen. Dansers en horden ervaren vaak gescheurde en gespannen gluteale spieren. Als je pijn in je billen hebt wanneer je zit of naar beneden loopt, heb je waarschijnlijk een gluteusspier gescheurd. Genezing kan enkele weken duren als de traan klein is of als u alleen de spier hebt gespannen of tot drie maanden als u deze volledig hebt gescheurd. Versnel het proces door goed voor uw verwonding te zorgen.

IJs het gewonde gebied om de drie uur gedurende de eerste drie dagen van de verwonding. Laat het ijspak elke keer 30 minuten zitten. Na de eerste paar dagen zal de ernstige pijn waarschijnlijk afnemen, waardoor het gebied pijnlijk maar niet verschrikkelijk pijnlijk achterblijft.

Laat je spieren rusten. Een gescheurde gluteusspier betekent dat u een pauze neemt van sport en de meeste oefeningen. U kunt blijven trainen, maar alleen door dingen te doen waarvoor u de spier niet hoeft te gebruiken. Werk aan de kracht van het bovenlichaam met vrije gewichten of probeer te zwemmen. Het kan echter nodig zijn om een ​​trekboei te gebruiken, zodat u die spier niet in het water gebruikt.

Neem een ​​vrij verkrijgbare ontstekingsremmer indien nodig voor de pijn. Sommige mensen hebben er geen moeite mee om de pijn van een gescheurde spier te 'verlichten', maar als het je ernstige problemen geeft, kun je ibuprofen van de plank halen of je arts raadplegen voor iets sterkers.

Rehabiliteer de spier. Dit proces zou pas moeten beginnen als uw arts heeft bevestigd dat u veilig weer met de spier kunt beginnen. Over het algemeen begint het proces met uitrekken, en als uw spieren sterker worden, richt u zich dan op het opbouwen van uw gewonde gluteus-spier met behulp van gewichten en low-impact-versies van uw eerdere activiteiten. Als de spier volledig in tweeën was gescheurd, doe dit onder toezicht van een trainer om ervoor te zorgen dat u de spier niet gewoon opnieuw vernietigt. Als je een gedeeltelijke scheur of verrekking hebt gehad, kun je, zodra de spier is genezen, meestal weer normaal gaan werken, zolang je het eerst maar rustig aan doet op het verzwakte bilspiergebied.

Verwarm het gewonde gebied. Zodra u de spier weer begint te gebruiken, brengt u na het sporten ongeveer 20 minuten een verwarmingskussen aan op het getroffen gebied. Dit zorgt ervoor dat het niet te gespannen of ontstoken raakt wanneer u weer begint met sporten.

Tip

  • Raadpleeg een arts als u denkt dat u uw gluteusspier heeft gescheurd.


Bekijk de video: Bilspierscheur - Fysiotherapie4all (December 2021).