Misc

Volledig plan voor een 1200 calorieën-diabetisch vloeibaar dieet


Diabetes is een aandoening waarbij de bloedsuikerspiegel gedurende de dag moet worden gereguleerd om het ontstaan ​​van symptomen te voorkomen, waarvoor een strikte voedingsaanpak nodig is. Waar gewichtsverlies gewenst is, kan een vloeibaar dieet van 1200 calorieën een persoon zeker helpen om extra kilo's te laten vallen. Vloeibare diëten mogen echter niet voor langere tijd of zonder toezicht van een arts worden gebruikt, omdat het moeilijk is om het vereiste niveau van vitamines en mineralen op te nemen in zo'n beperkt dieet.

Diabetes vloeibare dieet

Vergeet niet dat, ongeacht of een diabetesdieet gebaseerd is op hele of vaste voedingsmiddelen, het doel is om de bloedsuikerspiegel te beheersen door te hoog te klimmen. Hoewel dit normaal gesproken wordt bereikt door de consumptie van langzaam verterende koolhydraten zoals fruit, groenten en volle granen, is deze aanpak niet haalbaar voor een vloeibaar dieet, dus je moet aanpassingen maken om te voorkomen dat je bloedsuiker onbedoeld stijgt.

Vloeibare diëten vormen ook een probleem omdat vloeibare maaltijden over het algemeen sneller worden verteerd dan vergelijkbare vaste voedselmaaltijden, wat ook een grotere toename van de bloedsuikerspiegel betekent omdat de voedingsstoffen die zich daarin bevinden de bloedstroom sneller zullen bereiken. Om deze problemen te voorkomen tijdens het consumeren van een vloeibaar dieet, moet u twee stappen ondernemen.

Maak eerst je vloeibare dieetmaaltijden met caseïne, een soort langzaam verteerbaar eiwit dat uren in beslag neemt om de maag te zuiveren. Ten tweede wil je wat gezond vet bij elke vloeibare maaltijd mengen, omdat het combineren van macronutriënten ook dient om het spijsverteringsproces te vertragen en de afgifte van insuline af te remmen. Ten slotte zorgen veel vloeibare diëten voor een stevige maaltijd in de avond. Neem dit idee op in uw vloeibare dieet om de dreiging van ondervoeding door vitaminegebrek te voorkomen, door elke avond één vaste voedselmaaltijd te eten met fruit, groenten en magere eiwitten (vlees, gevogelte of zeevruchten).

1200 Calorieplan

Consumeer vier maaltijden gedurende de dag, drie vloeistoffen en één vaste stof, terwijl u dit dieet volgt.

Eet voor het ontbijt een shake gemengd met een bolletje caseïne-eiwit (120 calorieën) in een kopje 2 procent melk (130 calorieën) gemengd met een halve eetlepel natuurlijke pindakaas (55 calorieën).

Drink voor de lunch een shake gemengd met een bolletje caseïne-eiwit (120 calorieën) in een kopje 2 procent melk (130 calorieën) gemengd met een 1/2 eetlepel olijfolie (60 calorieën). Drink 's middags een shake gemengd met een bolletje caseïne-eiwit (120 calorieën) in een kopje 2 procent melk (130 calorieën) gemengd met 5 gram visolie (50 calorieën). Deze shakes helpen je de hele dag vol te blijven zonder je lichaam te overladen met calorieën of een ongewenste piek in de bloedsuikerspiegel te veroorzaken.

Overweeg voor het diner 3 of 4 gram gegrilde kip (200 calorieën) geserveerd met een half kopje bruine rijst (100 calorieën) en een grote kom broccoli (of een andere groene veggie met nominale calorieën).