Misc

Hoe te weten wanneer je je stuitbeen bot breekt

Hoe te weten wanneer je je stuitbeen bot breekt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het stuitbeen bot, meestal aangeduid als het stuitje, is het bot aan het uiteinde van je wervelkolom in je achterkant. Veel mensen leren eerst over dit bot na een val. Op het bot landen kan het kneuzen, breken of zelfs breken. Daarna is het gebied erg pijnlijk en pijnlijk, vooral wanneer u probeert te gaan zitten. Blauwe plekken kunnen ook optreden, afhankelijk van het type letsel en de ernst. Ken de tekenen om te vertellen of het stuitje gekneusd of gebroken is en wanneer medische behandeling noodzakelijk is.

Identificeer het gebied waar de pijn zich bevindt. Doorgaans treedt pijn op rond het stuitje van uw achterkant. Pijn is vaak erger bij het aanraken van het gebied of tijdens het zitten, vooral voor een lange tijd.

Kijk in de spiegel voor een blauwe plek in het gebied. Een scherpe val of letsel kan een blauwe plek veroorzaken, hoewel dit ook een teken kan zijn van een gekneusd stuitbeen en geen gebroken. Houd de blauwe plek in de gaten en controleer hoe snel deze weggaat en hoe erg de pijn is. Als de pijn en blauwe plekken snel na een paar dagen verdwijnen, kan het gewoon een blauwe plek zijn in plaats van een gebroken bot.

Volg situaties die pijn veroorzaken. Naar de wc gaan of geslachtsgemeenschap hebben, meestal voor vrouwen, kan de pijn verergeren.

Neem contact op met uw arts en beschrijf uw symptomen als u pijn ervaart of als blauwe plekken optreden. Ze zal waarschijnlijk willen dat je binnenkomt voor een controle. Dit is niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat u het bot niet hebt gebroken, maar om ervoor te zorgen dat de symptomen geen gevolg zijn van een ander type letsel of medisch probleem.


Bekijk de video: Bevallen - Wat kun je verwachten als je moet bevallen? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Hraefnscaga

    Nooit

  2. Dakree

    Het kan niet zo zijn!Schrijf een bericht