Misc

Hoe diabetes om te keren in 30 dagen


Het raw food-dieet en een speciaal soort macrobiotisch dieet zijn twee manieren om diabetes in 30 dagen om te keren. Resultaten zijn niet gegarandeerd, omdat elk geval specifiek is. Er zijn veel individuele variabelen (stressniveau, algemene gezondheidstoestand, vermogen om bepaalde voedingsstoffen te metaboliseren, allergieën) en spelen allemaal een belangrijke rol. Deze technieken zijn voornamelijk van toepassing op diabetes type 2. Ze kunnen ook succesvol zijn met type 1, afhankelijk van uw specifieke geval. Deze benaderingen zijn ook gunstig voor uw algemene gezondheid en immuunsysteem.

Ruw gedurende 30 dagen

Neem contact op met uw arts voordat u uw dieet en / of medicijnen verandert.

Eet 30 dagen lang low-glycemisch, veganistisch, biologisch, levend rauw voedsel. Kies voedingsmiddelen die op een gezonde manier worden geteeld, met zo min mogelijk chemicaliën. Eet direct uit de natuur. Drink groene sappen naar wens, die weinig glycemisch zijn en vol voedingsstoffen om je immuunsysteem te versterken.

Vermijd vlees, zuivel, cafeïne, alcohol, geraffineerd voedsel, junk food, fast food, snoep en suiker. Je lichaam hoeft geen complexe vetten en chemisch ongezonde producten en stoffen te verwerken.

Eet dagelijks drie maaltijden en twee / drie snacks om je metabolisme te behouden.

Gebruik je sapcentrifuge om bladgroen, appel- en gembersap te maken om je systeem te snacken en te reinigen. Kies uw rauwe voedselcombinaties om ervoor te zorgen dat uw sappen een laag glycemisch gehalte behouden.

Gebruik de blender voor dikkere rauwe smoothies en de keukenmachine om rauw voedsel te mengen met de gewenste dikte en consistentie om toe te voegen aan salades en spreads.

Train elke dag gedurende 30 tot 60 minuten, bij voorkeur een cardiovasculaire activiteit, zoals wandelen of rennen.

Macrobiotisch dieet

Het belangrijkste verschil tussen dit en het vorige dieet is dat voedingsmiddelen hier grotendeels worden gekookt. Het macrobiotische dieet is ook gebaseerd op de yin / yang-principes die op voedsel worden toegepast en vereist enige basiskennis om significante resultaten te verkrijgen.

Kauw 100 tot 200 keer per hap. Goed gekauwd voedsel zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen volledig worden opgenomen en minimaliseert de energie die nodig is voor het spijsverteringsproces.

Kies gezond, organisch, ongeraffineerd, geheel voedsel. Kook ze en combineer ze volgens de macrobiotische richtlijnen.

Een snelkookpan kan worden gebruikt om granen en bonen in de juiste mate te koken met behoud van hun sterkste nutritionele effect. Elk type graan, bonen en groente moet worden gekookt volgens de macrobiotische richtlijnen.

Vermijd schelpdieren, alle zuivelproducten, alle dierenvoeding inclusief rood vlees en rode vleesvissen, alle zoete voedingsmiddelen en dranken, fruit, azijn, tomaten, aardappelen, aubergines, meloenen en alle paddestoelen.

Je dagelijkse voeding moet vetarm zijn en eiwitten en eenvoudige koolhydraten bevatten. Je belangrijkste voedingsmiddelen moeten bruine rijst (korte, middellange of lange korrel), gierst, boekweit en combinaties van rijst / gierst / boekweit, zoete bruine rijst, azukibonen en rijst en gomashio (geroosterde sesamzaad en zeezout, in een 3 bevatten verhouding van 1 tot 5 of 1). Er zijn verschillende bijgerechten verkrijgbaar, zoals shio kombu (zeewier), tekka miso, kabucha en andere winterpompoen en miso-augurken.

Een specifieke versie van het macrobiotische dieet is ontworpen om een ​​sterker effect te hebben bij de omkering van diabetes.

George Ohsawa, een van de grondleggers van macrobiotica en degene die zijn principes heeft verspreid naar de westerse wereld, stelt zijn macrobiotisch dieet # 7 voor om diabetes om te keren. Houd dit dieet een tot twee weken vol en ga dan over op een standaard macrobiotisch dieet. Dit is een krachtig reinigingsdieet, en u moet contact opnemen met uw arts voordat u het uitvoert.

Eet: Bruine rijst alleen met 100 gram potimarron (kombucha-pompoen) en 50 gram azuki-bonen per dag. Gebruik uw snelkookpan voor het beste resultaat.

Tip

  • Kies uit de vele boeken en online bronnen over rauw live vegan koken om je te begeleiden naar een voedselarm regime en leuke, eenvoudige recepten voor je maaltijden.

    Meer informatie over macrobiotische principes en de yin / yang-filosofie die op voedsel wordt toegepast om de positieve resultaten bij diabetesomkering te maximaliseren.

    Oefen altijd om uw immuunsysteem sterk en gezond te houden.

Tip

  • Neem contact op met uw arts of gezondheidsspecialist om u te helpen bij het verminderen en uiteindelijk elimineren van medicatie als u uw diabetes omkeert.


Bekijk de video: Sugarchallenge Webinar Diabetes is te keren (November 2021).