Misc

De nadelen van gedehydrateerde voedingsmiddelen

De nadelen van gedehydrateerde voedingsmiddelen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Uitdroging, de oudste vorm van conservering van voedsel, is het proces waarbij water uit voedsel wordt gehaald. Omdat gedehydrateerd voedsel relatief licht is en meestal minder opslagruimte vereist, is het populair bij kampeer-, fiets- en wandelliefhebbers, evenals mensen die voedsel willen bewaren voor noodgevallen. Gedroogd voedsel heeft echter enkele nadelen.

Vriesdrogen

Vriesdrogen, of vriesdrogen, is een op vacuüm gebaseerd proces waarbij het vocht in voedsel wordt ingevroren en vervolgens wordt verdampt, waardoor slechts ongeveer 2 procent van het oorspronkelijke watergehalte overblijft. Volgens Emergency Essentials is dit soort drogen het beste voor fruit en vlees.

Tenzij het voedsel is verpakt en op een lage luchtvochtigheid wordt gehouden, is het mogelijk dat het proces de micro-organismen die voedselbederf veroorzaken, of de toxigene en infectieuze organismen die voedselvergiftiging veroorzaken niet volledig remt. In sommige gevallen kan het eindproduct gemakkelijk afbrokkelen en aroma verliezen.

Aangezien dit proces de vorm of grootte van het voedingsmiddel niet verandert, heeft het eindproduct meer opslagruimte nodig dan andere soorten gedehydrateerde levensmiddelen.

Aan de lucht drogen, drogen in de zon en drogen in de oven

Aan de lucht drogen, drogen in de zon en drogen in de oven veroorzaken voedsel vaak wat textuur en smaak. Levensmiddelen die volgens deze methoden zijn gedroogd, vereisen in het algemeen een luchtdichte opslagcontainer met een zuurstofabsorbeerder.

Als het te snel wordt gedroogd, kan de buitenste cellaag van het voedselproduct uitharden, waardoor het product taai en rubberachtig wordt.

Volgens Jeff Schalau van Backyard Gardener kunnen in de zon gedroogde voedingsmiddelen verschillende voedingsstoffen verliezen, waaronder vitamine C.

Voedselopslag Eenvoudige waarschuwingen dat gedroogd voedsel rauw is en mogelijk voorbereidingstijd vereist. Dit kan problematisch zijn in bepaalde soorten noodsituaties of woonsituaties.

Het merkt ook op dat hoewel sommige voedingsmiddelen (bijvoorbeeld appels, rozijnen, bananen en ander fruit) in droge vorm eetbaar zijn, anderen (bijvoorbeeld maïs, eieren, aardappelen, uien en sperziebonen) water nodig hebben om eetbaar te worden. In sommige noodsituaties kan dit onpraktisch of onmogelijk zijn.

Houdbaarheid

Gedroogd vlees gaat een paar weken tot een jaar mee, afhankelijk van de droogmethode en het soort vlees. Dit geeft ze een korte houdbaarheid in vergelijking met andere gedehydrateerde voedingsmiddelen, waarvan de meeste een gegarandeerde houdbaarheid van 25 jaar of meer hebben. Om deze reden worden vleesvervangers zoals getextureerde plantaardige eiwitten (TVP) gebruikt voor langdurige opslag.


Bekijk de video: Sailboat Haul out Preparation - 1 Big Sailboat on 1 Small Travel Lift - Patrick Childress #39 (Mei 2022).