Misc

Wat is omgekeerde osmose water?


Water filteren is een enorm bedrijf, omdat steeds meer consumenten de behoefte hebben om waterfilters te installeren voor huishoudelijk watergebruik. Sommigen kiezen ervoor om een ​​heel watersysteem te hebben, terwijl anderen tevreden zijn met enkele kraanwaterfilters. Welke waterbehandeling u ook kiest, is gebaseerd op de initiële kwaliteit van uw water en of gefilterd water nodig is voor al uw waterbehoeften. Waterfiltering met omgekeerde osmose is erg populair omdat er meer waterverontreinigende stoffen worden gevonden.

Geschiedenis

Het proces van waterfiltering door omgekeerde osmose is ontwikkeld door de marine als een middel om zout uit zeewater te verwijderen. Na 40 jaar gebruik en ontwikkeling is de waterfiltercapaciteit toegenomen van ongeveer 5 gallons per dag tot ongeveer 100 gallons gefilterd en schoon drinkwater. NASA gebruikt dit waterfilterproces als een belangrijk onderdeel van hun ruimtevaart bij de behandeling van hun afvalwater om te worden hergebruikt als gefilterd water, waardoor hun waterbehoeften worden verminderd.

Functie

Water filteren met behulp van omgekeerde osmose is een slimme technologie. Tijdens normale osmose zoekt de vloeistof een evenwicht van ionen en dus zal de waterstroom van de geconcentreerde bron van ionen door een semipermeabele membraan naar de minder geconcentreerde bron van ionen zijn. Een voorbeeld van dit concept zijn mensen die in zeewater uitdrogen. Omdat het zeewater zouter is dan menselijke lichaamsvloeistoffen, zal het zeewater de vloeistoffen van de minder geconcentreerde bron van ionen (ons lichaam) naar het zeewater (meer geconcentreerde bron van ionen) trekken. Dit proces wordt omgekeerd in het omgekeerde osmosewaterfilter door lage druk toe te voegen om het water van de geconcentreerde bron naar de minder geconcentreerde bron door het membraan te dwingen dat de ionen (Na +, Ca2 +, Cl-) of grotere verontreinigingen niet toelaat, er doorheen komen.

Betekenis

Het reinigen van water door omgekeerde osmose is om verschillende redenen belangrijk bij het gebruik ervan bij de behandeling van afvalwater. Het is het meest effectieve systeem voor het produceren van schoon gefilterd water. Het verwijdert meer chemicaliën dan enig ander filtratieproces, zelfs meer dan waterdestillatie. In waterdestillatie kunnen vluchtige chemicaliën in stoom verdampen en worden verzameld in het schone water. Water dat door het semipermeabele membraan wordt geleid dat wordt gebruikt bij omgekeerde osmose, is vrijwel volledig vrij van verontreinigingen. Omgekeerde osmosesystemen die het gefilterde water als laatste stap door een koolstoffilter voeren, verwijderen bijna 100 procent van alle onzuiverheden die gewoonlijk in water voorkomen.

Soorten

Water wordt gefilterd door twee verschillende soorten membranen in thuiswaterfiltereenheden; hetzij Thin Film Composite (TFC) of Cellulosetiacetaat (CTA). Het TFC-membraan is een effectievere barrière voor deeltjes zo klein als ionen, maar is niet zo veerkrachtig als de CTA, vooral wanneer huiseigenaren ze gebruiken om gechloreerd water te filteren. Waterfilters verschillen in hun kwaliteit van actieve koolvoorfilters en de grootte van de waterfiltereenheid. U kunt de benodigde waterfiltereenheid bepalen door te bepalen hoeveel gefilterd water u per dag nodig heeft.

Overwegingen

Beslissen welk waterfiltratiesysteem in uw watervoorziening moet worden geïnstalleerd, moet worden onderzocht. (Zie bronnen hieronder.) Het proces van omgekeerde osmose voor waterfiltratie is langzaam en gebruikt veel water om een ​​liter schoon water te produceren. Als uw watertoevoer onbehandeld is, zoals van een put of meer, kunnen extra filters worden aanbevolen, afhankelijk van het niveau van organische verontreinigingen die klein genoeg kunnen zijn om door het membraan te gaan. De combinatie van omgekeerde osmose, koolfiltratie en soms ultraviolet licht moet (technisch) perfect schoon water produceren, vrij van verontreinigingen.


Bekijk de video: Hoe omgekeerde osmose filters werken - Perfect Water (November 2021).