Misc

Hoe hamstring tweaks te behandelen


De hamstring is een grote spier in het achterste deel van de dij. Dit is een van de krachtigere spieren van het lichaam, maar dat betekent niet dat het immuun is voor letsel. Af en toe kan de hamstring worden aangepast. Een "tweak" -letsel is een milde vorm van getrokken spier. Het is meestal niet ernstig, maar dat betekent niet dat het niet pijnlijk of tijdelijk slopend kan zijn. Gelukkig lossen hamstring tweaks snel op met de juiste behandeling.

IJs de geknepen hamstring gedurende 15 tot 20 minuten drie keer per dag om de zwelling en ontsteking te verminderen. Wikkel het ijspak in een kleine handdoek en oefen lichte druk uit. Ga door met deze behandeling gedurende maximaal vier dagen.

Til je aangedane been op voor de eerste dag. Neem een ​​groot, plat kussen en vouw het in de helft. Leg je been op het kussen. Doe dit wanneer je rust en wanneer je gaat slapen.

Wikkel een elastisch compressieverband om je been en zorg ervoor dat het het getroffen gebied bedekt. Het verband moet strak maar los genoeg zijn zodat je twee vingers onder het verband kunt steken. Dit helpt bij de zwelling.

Neem ibuprofen. Ibuprofen is een ontstekingsremmend medicijn. Het werkt door te voorkomen dat het lichaam pro-inflammatoire hormonen aanmaakt, wat zwelling, roodheid en pijn helpt verminderen. Volg de instructies zorgvuldig wanneer u ibuprofen gebruikt.

Rust totdat de pijn verdwijnt. Rust is het belangrijkste onderdeel van het behandelen van hamstring tweaks. De spier geneest het beste wanneer het lichaam in rust is. Bovendien kan het gebruiken van de getweakde hamstring te veel resulteren in een langere hersteltijd, spiertrekkingen of zelfs volledige spierruptuur.

Tip

  • Strek uw benen grondig uit voordat u gaat trainen om twisten met hamstring te voorkomen.

Tip

  • Sommige mensen zouden ibuprofen niet moeten nemen. Raadpleeg uw arts voordat u de behandeling met ibuprofen start. Breng een ijspak nooit rechtstreeks op de blote huid aan.


Bekijk de video: Strengthening Exercises for Rehabilitation of a Hamstring Strain Injury (Januari- 2022).