Misc

Graan- en buikpijn


Voedingsdeskundigen en artsen bevelen vezelrijke diëten aan om een ​​goede gezondheid te behouden. Granen is een gevestigde manier om het hele korrelgehalte van uw dieet te verhogen. Soms wordt het eten van ontbijtgranen geassocieerd met buikpijn, wat kan duiden op een mild of potentieel ernstig probleem.

Gebrek aan water

Droog voedsel, zoals granen, vereist dat het lichaam voldoende wordt gehydrateerd om ze goed te verteren. Als het water in de darmen onvoldoende is, kan het lichaam voedsel niet goed verwerken. Dit kan constipatie en buikpijn veroorzaken. Als je buikpijn ervaart door het eten van granen, zorg er dan voor dat je voldoende vloeistof opneemt om de spijsvertering en eliminatie te bevorderen.

Gas

Gas kan een veelvoorkomende boosdoener zijn wanneer een persoon buikpijn ervaart na het eten van granen. Wanneer voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan oplosbare vezels worden verteerd, wordt gas geproduceerd als een bijproduct van de spijsvertering. Als er een opeenhoping van gas in de darmen is, kan dit ongemak en pijn veroorzaken. Pepermunt, kamille of venkelthee kan deze symptomen helpen verlichten.

Allergieën

Sommige mensen ontwikkelen buikpijn bij het eten van granen vanwege een voedselintolerantie of allergie. Als je vermoedt dat een tarwe- of glutenintolerantie buikpijn kan veroorzaken, probeer dan glutenvrije producten die zijn gemaakt van granen zoals rijst, boekweit, maïs en gierst.

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten of additieven kunnen buikpijn veroorzaken als je ontbijtgranen eet. Probeer van type of merk te veranderen om te bepalen of een bepaald additief of ingrediënt het ongemak kan veroorzaken.

Spijsverteringsstoornissen

Spijsverteringsstoornissen kunnen buikpijn veroorzaken. Dergelijke aandoeningen omvatten inflammatoire darmaandoeningen en het prikkelbare darmsyndroom. Neem contact op met uw arts als u denkt dat u een spijsverteringsstoornis heeft. Hij kan voedsel voorstellen om te vermijden en behandelingen aanbevelen.


Bekijk de video: Vraag en antwoord: Buikpijn en de eliminatie van glutenhoudende granen (Januari- 2022).