Misc

Wat zijn de oorzaken van pijn in de bovenste heup of taille?

Wat zijn de oorzaken van pijn in de bovenste heup of taille?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel soorten ziekten of verwondingen kunnen pijn veroorzaken in de bovenheup of taille. Botproblemen, spierstammen of orgaanproblemen kunnen allemaal medische behandeling vereisen.

Spierspanning

De lies, het gebied tussen de taille en heupen, bevat spieren die adductoren worden genoemd. Spanningen of tranen op deze spieren, of op een spier in je rug of zijkant, kunnen pijn en stijfheid veroorzaken.

Inguiniale Hernia

Soms ontwikkelt de onderste buikwand een zwak punt waardoor een deel van de dunne darm zijn weg in de buikholte kan duwen, een pijnlijke aandoening die bekend staat als liesbreuk.

Pijn in het skelet

Heup- of wervelkolomgewrichten kunnen pijnlijke artritis of bursitis ontwikkelen als de beschermende demping tussen botoppervlakken verslijt. Botbreuken of kanker kunnen ook heuppijn veroorzaken, volgens MayoClinic.com.

Orgel problemen

In sommige gevallen kan een intern orgaan u waarschuwen voor een probleem met pijn in de onderbuik, wat wijst op mogelijke blindedarmontsteking, diverticulitis of zelfs een ectopische zwangerschap.

Overwegingen

Niet alle heup- of taillepijn duidt op een crisis, maar mensen die heuppijn hebben door een blessure of niet-aflatende buikpijn gepaard met andere symptomen, moeten onmiddellijk medische hulp zoeken.


Bekijk de video: A Show of Scrutiny. Critical Role. Campaign 2, Episode 2 (Mei 2022).