Misc

Spierverslappende effecten van alcohol

Spierverslappende effecten van alcohol


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wanneer u alcohol gebruikt, veroorzaakt dit spierverslapping en angstverminderende effecten. Consistent gebruik van alcohol voor dit doel wordt echter door artsen afgeraden omdat mensen psychologisch en fysiek afhankelijk kunnen worden van de effecten. Hoewel alcohol aangename, ontspannende effecten kan hebben in kleine doses, kan het in grotere doses behoorlijk schadelijk zijn.

Spijsvertering van alcohol

In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen slaat alcohol het normale spijsverteringsproces over en wordt ongeveer 20 procent ervan via de maagwand in het bloed opgenomen. De resterende 80 procent wordt geabsorbeerd door de dunne darm. Dit is de reden waarom de spierverslappende effecten van alcohol heel snel duidelijk worden na een eerste drankje.

Centraal zenuwstelsel

De hersenen, wervelkolom en zenuwen vormen het centrale zenuwstelsel. Alcohol onderdrukt het centrale zenuwstelsel waardoor de communicatie van de hersenen naar de wervelkolom en de zenuwen langzamer worden. Door een paar drankjes te drinken, voelt een persoon zich meer ontspannen omdat de communicatie tussen de hersenen en de zenuwen is vertraagd. Dit is ook de reden waarom na veel drinken de beweging kan worden belemmerd.

Pijn tolerantie

Omdat het zenuwstelsel depressief en verdoofd is na het drinken van alcohol, registreren de zenuwen die door de spieren lopen de pijn niet effectief. De spieren kunnen ontspannen lijken te zijn wanneer ze eigenlijk net doen alsof ze een pijnstiller hebben gekregen.

After Effects

Hoewel alcohol in eerste instantie spier- en mentale ontspanning veroorzaakt, kan terugtrekking na overconsumptie het tegenovergestelde effect hebben. Na een zware nacht van drinken wordt het centrale zenuwstelsel overstimuleerd waardoor trillingen, gevoeligheid voor licht en nervositeit worden veroorzaakt. Omdat alcohol een diureticum is, is het hele lichaam inclusief de spieren uitgedroogd, wat spierzwakte veroorzaakt. Bovendien geeft de hypofyse in de hersenen sporadische hoeveelheden hormonen af ​​die het vermogen van het lichaam om te slapen remmen.


Bekijk de video: Last van spierpijn? 3 tips voor de verzorging van gevoelige, vermoeide spieren (Mei 2022).