Misc

De beste manier om colonoscopie te drinken Prep

De beste manier om colonoscopie te drinken Prep


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een colonoscopie is een test die door artsen wordt gebruikt om te bepalen of uw dikke darm gezond is. Voordat de test wordt gedaan, moet je dikke darm worden schoongemaakt. Meestal moet u een tot twee dagen voor de test stoppen met het eten van vast voedsel. De dag vóór de colonoscopie moet u een laxeermiddel nemen. Dit is meestal een reeks tabletten of een vloeibare oplossing die uw arts u zal voorschrijven.

De dikke darm schoonmaken

De laxerende oplossing of tabletten moeten binnen één tot twee uur worden ingenomen. De oplossing is meestal erg zout en zorgt ervoor dat mensen zich misselijk voelen. Maar er zijn enkele trucs om het gemakkelijker te maken. Telkens wanneer u de oplossing moet drinken, drinkt u ook een heldere vloeistof of appelsap om van de zoute smaak af te komen. Koel de oplossing. Het is misschien gemakkelijker om naar beneden te gaan als het koud is. Neem contact op met uw arts over het toevoegen van een smaakstof aan de oplossing, zoals Crystal Light. Je kunt ook citroen toevoegen of op plakjes citroen zuigen nadat je het mengsel hebt gedronken.

Tablet voorbereiding

Er is een tabletvorm beschikbaar met de naam OsmoPrep. Om dit te doen zijn twee stappen nodig. Eerst neemt u elke 15 minuten vier tabletten met acht ons heldere vloeistof, gedurende een totaal van 20 tabletten gedurende een uur. De tweede stap vereist vier tabletten met acht ons heldere vloeistof om de 15 minuten, voor een totaal van 12 tabletten in een periode van 30 minuten. U kunt deze tabletten met elke heldere vloeistof innemen, waaronder ginger ale, appelsap, water en limonade. De tabletten zijn smaakloos. De website van OsmoPrep zegt dat het medicijn goed wordt verdragen.

Andere Overwegingen

Blijf thuis terwijl u de voorbereiding neemt, omdat u mogelijk verschillende reizen naar de badkamer moet maken. Blijf heldere vloeistoffen drinken om te helpen bij het reinigingsproces. Dit zorgt er ook voor dat je niet uitdroogt. U moet stoppen met het drinken van vloeistoffen zes tot acht uur vóór de test. Uw arts kan u een klysma geven vlak voor de colonoscopie om de dikke darm volledig schoon te maken.


Bekijk de video: Colonoscopiedarmonderzoek bij ZNA (Mei 2022).